Ei oteta turpiin, naiset

”Vain kourallisessa suomalaisia kuntia on laadittu toimintaohjelma lähisuhdeväkivallan vähentämiseksi”. Teksti on Amnesty Internationalin Suomen osaston tiedotteesta ja se jatkuu seuraavasti: ”Jotta naisiin kohdistuva väkivalta vähenisi, kuntapäättäjiltä vaaditaan jämäkkää otetta ja tahtoa oman kunnan palveluiden kehittämiseen. …tietoa hyvistä malleista ja käytännöistä on tarjolla runsaasti”.

Monet päättäjät kuvittelevat, että naisiin kohdistuva väkivalta on mitätön juttu, eikä siihen tarvitse budjetoida rahaa. Tilastot kuitenkin kertovat karua kieltä: naisiin kohdistuva väkivalta koskettaa joka vuosi kymmeniä tuhansia suomalaisia naisia: äitejä, isoäitejä, tyttäriä, serkkuja, naapureita, puolisoita….Laman aikana ahdistus ja ongelmat lisääntyvät ja joillain ihmisillä ne purkautuvat toisiin kohdistuvana väkivaltana.   

Hämeenlinnan tilastot ovat minulle tuntemattomia, mutta ne tuskin poikkeavat kovin paljon valtakunnallisista. Hämeenlinnan kaupungin toimet väkivallan torjumiseksi on tärkeä selvittää. Täällä tuskin on poliittisesti hyväksyttyä toimintaohjelmaa naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön, joten sellaisen työstäminen täytyisi aloittaa. Ohjelmassa olisi myös huomioitava lastensuojelunäkökulma…….ja taas päästiin sosiaalisesti kestävän kehityksen perusedellytyksiin.

 

Jätä kommentti

css.php