Hometta, rouva valtuutettu

Luin ilolla uutisen, joka kertoi HYK:n lukion lakkauttamisen siirtyvän todennäköisesti hamaan tulevaisuuteen. Loistava kampus pysyy siis entisellään ehkä pitkäänkin (ainakin, jos minä voin asiaan vaikuttaa).

Syy lakkauttamisen siirtämiselle on pääasiassa tilaongelma eli tilojen puute: terveellisiä ja turvallisia päiväkoti- ja koulurakennuksia ei kerta kaikkiaan ole riittävästi. Ahvenisto, Hätilä, Kankaantaka, Hilti…..lista on loputon, varsinkin kun siihen liitetään vielä kyläkeskusten ongelmarakennukset. 

Kutalantielle saadaan uusi (joskin hieman oudossa paikassa sijaitseva) runkopäiväkoti ja toinen samanmoinen on suunnitteilla Nummen suunnalle. Vetovoimaisen rantapaviljongin rakentamista voisi nyt suosiolla lykätä ja kaupungin vetovoimaa lisätä kunnon päiväkoti- ja koulurakennuksilla. Siinä sitä imagoa vasta reippaasti paranneltaisiinkin!

Olen muuten kuullut, että Tuomelan koulullakin on ongelmia sisäilman laadun kanssa ja sitä on ehkä tutkittukin. Monilla lapsilla esiintyy jatkuvaa allergista yskää, joka häviää lomien aikaan ja palaa taas kun koulu jatkuu.

Töissäkin muuten haisee usein home. 

Jätä kommentti

css.php