Ympäristöteotko peikkoja?

Hämeenlinna on paperilla ympäristömyönteinen kaupunki. Kaupunki on mm allekirjoittanut Aalborgin sitoumukset ja hyväksynyt Kanta- ja Päijät-Hämeen yhteisen ympäristöstrategiaan. Myös tuoreessa valtuustoryhmäsopimuksessa sitoudutaan ympäristön kannalta kestävään kehitykseen. Lähtökohdat ovat hyvät, mutta tekoja on toistaiseksi nähty liian vähän. Nyt onkin viimeinen hetki kääriä hihat ylös ja ryhtyä ympäristötöihin.  

Suurkunnan olisi ensi tilassa laadittava erillinen ympäristönsuojelun työohjelma, jossa esitetään selkeästi käytännön toimenpiteet, vastuutahot ja aikataulut jo sovittujen ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi. Toimenpiteiden toteutumista olisi myös seurattava ja uusia ympäristösuojelua edistäviä toimia käynnistettävä. 

Lama ei saa hidastaa saatikka lopettaa ympäristötekoja. Ympäristönsuojelu ei ole aluetaloudellisesti peikko, vaikka jotkut niin luulevatkin. Esimerkiksi energiansäästötalkoissa säästävät niin kunnat, yritykset kuin yksityisetkin.

Ympäristönsuojelu etenee parhaiten faktoihin perustuvalla, asiallisella ja suunnitelmallisella ympäristöasioiden edistämisellä. Lopputuloksesta hyötyvät kaikki.

Jätä kommentti

css.php