Maahanmuutto maukkaammaksi

Suurin ja näkyvin maahanmuuttaja- ja pakolaisjoukko ovat nuoret miehet. Tämä on monen suomalaisen mielestä käsittämätöntä ja ärsyttävää. Missä ovat ne heikommat avuntarvitsijat, naiset ja lapset?

Syynä tähän miesvaltaisuuteen ovat mm kulttuurit, joissa naisten rooliin kuuluu olla ”näkymätön” (myös täällä Suomessa), sekä se, että naisilla ja lapsilla arvioidaan olevan huonommat edellytykset selvitä hengissä matkasta kriisipesäkkeestä turvalliseen maahan. Paljon muitakin syitä löytyy.

Naisten ja lasten avuntarve koetaan usein kuitenkin suuremmaksi ja se herättää myös suurempaa sympatiaa. Suomessa ja Hämeenlinnassakin voisi tuoda enemmän esiin täällä asuvien eri kulttuureja edustavien naisten ja lasten elämää. Eri uskontoja ja kulttuureja  kunnioittaen.

Ennakkoluulot selätetään oikeiden ja aitojen, hyvin tiedotettujen faktojen ja tilastojen avulla. Esiin kannattaa nostaa esimerkiksi perusteet sille, miksi maahanmuuttajia tarvitaan Suomen työmarkkinoilla sekä maahanmuuttajien aiheuttamat kustannukset meille veronmaksajille.

Pahimmanlaatuinen ennakkoluulo on, että muslimimiesten tekemät naisiin kohdistuvat kunniamurhat olisivat suhteessa Suomessa asuvaan muslimiväestöön huomattavasti korkeammat kuin suomalaismiesten tekemät naismurhat. Suomessa kuolee kolme naista joka kuukausi oman kumppanin, puolison tai läheisen käden kautta (HäSa 5.3.2009). Kuinkahan monelle musliminaiselle täällä Suomessa on käynyt näin traagisesti? 

Jätä kommentti

css.php