APUA, ÖLJYVAHINKO!

– Mitä pitää tehdä, jos öljyä falskaa säiliön ulkopuolelle?

– Jos pärjäät omin nokkinesi eli pystyt imeyttämään öljyn muutamaan rättiin ja saat kaivettua lapiolla muutaman satsin öljyistä maata kottikärryyn, ei ole syytä huoleen. Jos rätit eivät riitä, täytyy ottaa järki käteen ja soittaa HETI hätäkeskukseen (112), joka hälyttää paikalle alueellisen pelastuslaitoksen.

Alueellisella pelastustoimella on vastuu alueensa öljyvahinkojen torjumisesta.

Tämä tilanne on edessä yhä useammilla hämäläisillä. Huolimattomuus, piittaamattomuus, tihutyöt ja inhimilliset erehdykset aiheuttavat viikoittain yhä useampia  ympäristövahinkoja. Lukumääräisesti suurin osa vahingoista liittyy jollain tapaa lämmitysöljysäiliöihin ja niiden ikääntymiseen. Vastuu öljysäiliöiden kunnosta ja tarkastamisesta on säiliön omistajalla. Piittaamattomuus säiliötarkastuksissa ja uusimisissa sekä huollon ja kunnossapidon laiminlyönnit voivat tulla äärettömän kalliiksi. Kannattaa olla kaukaa viisas, ja tarkistaa/uusia se säiliö ennen kuin on liian myöhäistä.

Harvassa ovat vakuutukset, jotka kattavat laiminlyöntien aiheuttamat öljyvahingot. 

Pelastetaan itse itsemme ympäristövahingolta. 

Jätä kommentti

css.php