Paljonko alentaisit palkkaasi?

Tieto kulkee vapaissa länsimaissa valon nopeudella, eikä valtio voi tiedon kulkua rajoittamalla pitää kansaa positiivisessa vireessä laman aikana, niin kuin Kiinassa. Muita keinoja täytyy keksiä. 

Pirkanmaalta kotoisin oleva ”Ketään ei irtisanota ”-kampanja on loistava epätoivon selättäjä. Lupauspankkiin on tullut jo yli 1500 irtisanomattomuus-lupausta. Työntekijät voivat rauhassa tehdä töitä ja työnantaja varmistaa työvoiman pysyvyyden talouden elpyessä. Kanta-Hämeessäkin on yritystä tähän suuntaa, mutta vannomatta paras. www.parastapirkanmaalta.fi             

Muitakin keinoja yrityksissä on yritetty esittää. Finnair ehdotti viime syksynä työntekijöilleen 5% palkan alennusta. Johto olisi itse alentanut palkkaansa 10%. Palkansaajajärjestö vastusti ehdotusta, joten toinen vaihtoehto eli lomautukset ja irtisanomiset realisoitui. 

Suuri osa suomalaisista olisi valmis pidättäytymään palkankorotuksista ja jopa valmis alentamaan palkkaansa, jos sillä voisi varmistaa työpaikan pysyvyyden ja organisaation toimintakyvyn. Oletteko kuulleet, että jossain päin Suomea olisi oikeasti ratkaistu yrityksen talousongelmia näin? Minä en ole.

Ja lopuksi vielä Liliuksesta: ei mitään uutta auringon alla.

Jätä kommentti

css.php