Sinulla on vastuu geenijatkeistasi

Hämeenlinnassa tekeillä olevassa strategiassa on linjattava myös kaupungin perhepolitiikkaa. Ennaltaehkäisevästä ja perheitä tukevasta politiikasta hyötyy koko yhteiskunta. Rakenteita uudistamalla ja tilaaja-tuottaja-mallilla ei kuitenkaan päästä mihinkään, ellei uudisteta oikein ja asiantuntijoita kuunnellen.

Kaikki alkaa perheestä ja sen hyvinvoinnista eli on siis aloitettava aivan alusta. 

Äitiysneuvolan asiakkaat saavat hyvää palvelua ja apua päteviltä (ylityöllistetyiltä ja liian vähälukuisilta) terveydenhoitajilta. Tulevaisuudessa tukea tarvitsevat perheet huomataan useimmiten jo äitiysneuvolassa tai viimeistään lastenneuvolassa. Varhainen puuttuminen lapsiperheiden ongelmiin tuottaa tutkitusti tulosta, mutta viiveellä. On myös vanha totuus, että ensimmäiset kolme elinvuottamme vaikuttavat meihin kaikkein eniten. Niin hyvässä kuin pahassakin. Näihin vuosiin on siis sijoitettava myös Hämeenlinnassa.

Kaikkien perheiden (niin ilman kuin jonkin tuen kera sinnittelevien) on kuitenkin muistettava, että lapset tarvitsevat ensisijaisesti meitä vanhempia. Läsnäolevia, rakastavia, tylsiä ja rajoja asettavia. Muiden niskoille ei omia geenejä saa itsekkäistä syistä heittää.

Jätä kommentti

css.php