Naiskiekkoilu on nättiä

Kirjoitan jääkiekosta. Uskomatonta, mutta totta. Kävimme nimittäin tänään koko perheen voimalla katsomassa kuinka Kanada rökitti Suomen 8-0. Kolmen tyttäremme suuri haave toteutui, kun he pääsivät katsomaan ”tyttökiekkoa”. Pitkätukkaisia ja sieviä nuoria naisia pelaamassa kivaa MM-kiekkoa täällä Hämeenlinnassa.

Ensimmäinen erä kiinnosti kaikkia katsomossa, mutta sitten lipsui ja toivo hiipui. Kanadalaiset ovat tällaisen jääkiekko-sivistymättömänkin mielestä aivan eri tasolla kuin suomalaiset, joten makkarat ja muut katsojat alkoivat pikku hiljaa saada enemmän huomiota kuin itse peli. Myös käsiohjelma sai paljon huomiota osakseen:  erityisesti pituus/paino-vertailut eri joukkueiden välillä kiinnostivat. Japanilaiset ovat vieläkin pieniä ja kanadalaiset suuria. Ja kyllähän pääsiäisruokaa ja kiirastorstain kauppalistaa voi suunnitella myös Patria-areenan katsomossa. Ja miettiä elämänlaatulautakunnan peukalon alla olevia liikunta-avustuksia, joista päätetään toukokuussa. Jäähallin ylläpitoon ja lainanmaksuun meneviä euroja haalitaan perinteisesti kokoon avustuksilla…..

Kotimatkalla auton takapenkillä todettiin, että parasta kiekko-illassa oli se, että sai valvoa HIRVEÄN myöhään. Ja taivaalla näkyi täysikuu. 

3 kommenttia artikkeliin “Naiskiekkoilu on nättiä”
 1. Heikki Koskela sanoo:

  Moi Lulu!
  Olin huomaavinani blogissasi peitellyn uhkauksen. Mutta niinhän se on, että kaikessa pitää säästää, myös harkinnanvaraisissa avustuksissa.
  Hyvää Pääsiäistä t. Hessu K.

 2. Kari Aavasto sanoo:

  Hei Lulu

  Vaikka en rohkenekaan tulkita piilotettua viestiäsi, kannatan silti kaikkien harkinnanvaraisten avustusten tarkkaa harkintaa. Miksi jonkun pitäisi saada olla jo valmiiksi H arkitun P akollinen K ustannus.

 3. Lulu Riikonen sanoo:

  Terve!

  Harkinnanvaraisten avustusten jako on tunnetusti kuuma peruna.

  Kulttuuriavustusten puolella on loogista myöntää avustuksia paikallisille kulttuurituottajille, joiden ”palveluista” saavat nauttia ensisijaisesti hämeenlinnalaiset, toiminta on pysyväisluontoista ja hyvästä toiminnasta on näyttöä. Myös uusia kulttuurituotteita, joilla arvioidaan olevan edellytykset rikastaa Hämeenlinnan kulttuurielämää ja -identiteettiä on luontevaa avustaa ja niille voidaan antaa mahdollisuus.

  Liikuntapuolen avustukset ovatkin kinkkisempi juttu. Kaupungin ydintehtävä on luoda asukkaille mahdollisuuksia harrastaa perus kunto- ja terveysliikuntaa.
  Se, mihin avustuksia haetaan ja myönnetään täytyy avata kunnolla eli on nähtävä, mihin avustusrahoja oikeasti käytetää sekä se, ovatko ne oikeasti tarpeen. Uimahalleilla ei esimerkiksi ole mitään mahdollisuuksia pärjätä ilman avustuksia. Uimahallit tarjoavat juuri niitä palveluita, jotka luovat edellytykset kaikenlaisille kunto- ja terveysliikunnan harrastajille.

  Säästöjä on tiedossa.

Jätä kommentti

css.php