Raha otteli lapsuutta vastaan

Hämeen sanomien pääkirjoituksessa käsitellään tänään lapsiin kohdistuneiden rikosten tuomioiden kirjavuutta ja oikeustajun vastaisuutta. Varmaankin tarkoituksella oli tähän liittyen sijoitettu sivulle 7 vierekkäin jutut lasten hyväksikäyttäjän ja rahankerääjähuijarin tuomioista.

Kahden alaikäisen pojan hyväksikäytöstä sai 1 v 8kk ehdotonta vankeutta. Hyväntekeväisyyskeräyksen avulla rahaa huijannut sai 2 v 7 kk. Lapsuuden tuhoaminen oli oikeuden mielestä viattomampi teko kuin rahan huijaaminen aikuisilta ihmisiltä. Aikuisilta vietiin vain euroja, lapsilta mielenterveyttä.

Erityisesti lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistukset olisi saatava huomattavasti rankemmiksi ja kaikkien oikeusasteiden olisi pysyttävä samassa tiukassa linjassa. Tästä ollaan hyvin yksimielisiä, mutta valitettavan hitaasti asia etenee. Toivo kuitenkin elää, sillä oikeusministeri Braxin asettama työryhmä ihmettelee pian lasten hyväksikäytöstä saatuja tuomioita. Oikeuskäytäntöä voidaankin saada työryhmän suositusten myötävaikutuksella oikeudenmukaisempaan suuntaan. 

Lopuksi päästään taas kerran vanhempien vastuuseen: tiedätkö kenen kanssa geenijatkeesi seurustelee netissä ja todellisessa maailmassa? Tiukkapipo ja utelias vanhempi on rasittavaa olla, mutta sellaisille on kysyntää. Ja äidin tehtävä on tietenkin olla Hämeenlinnan hirvein kotityranni.   

Kommentti artikkeliin “Raha otteli lapsuutta vastaan”
  1. Rahapuu sanoo:

    Upea kirjoitus, tästä tuli ihan oma lapsuus mieleen.

    – Amanda

Jätä kommentti

css.php