Tunteellinen media

Ensivaikutelma syntyy ulkoisen olemuksen, imagon, ilmeiden, eleiden ja äänen yhteisvaikutuksen luomasta tunteesta. Tunteet ovat siis avainasemassa ja sillä mitä sanotaan ei tutkitusti ole juurikaan vaikutusta.  Ensivaikutelman luomaa kuvaa ihmisestä on vaikea korjata myöhemmin teoilla ja sanoilla. Selityksillä voi vain hyvin lievästi muuttaa ensivaikutelman tulosta. Myös poliitikkojen osalta.
 
Median kautta saatu ”ensivaikutelma” ei ole suora ja tällöin median valta on suunnaton. Se, minkälaisia tunteita poliitikko on herättänyt toimittajassa voi lopulta luoda sen kuvan, joka kansalle syntyy poliitikosta.

Media voi lytätä ja suistaa poliitikon alas jalustalta, jos siltä tuntuu.

Media voi myös halutessaan tehdä poliitikon luomalla poliitikosta väärän, kansaan vetoavan julkisuuskuvan, jos siltä tuntuu. Media osaa myös antaa totuudenmukaisen kuvan poliitikosta.

Poliitikko voi loppuen lopuksi olla suurille massoille sellainen, miltä media saa poliitikon näyttämään.

”You never get a second chance to make the first impression.” 

Jätä kommentti

css.php