Montun reunalla

Olin tänään työkeikalla Forssassa, jossa on käynnissä mittava maanrakennusurakka. Koko kesän kestävä hanke on suurin Hämeessä toteutettava yksittäinen ympäristökunnostushanke. Montun reunalla, kypärä päässä pohdin, saadaanko sitä mitä tilataan.

– Lama on pitänyt huolen siitä, että urakka pysynee kustannusarviossa, joten se puoli on kunnossa.

– Montun reunoilla ja pohjalla käy sopiva kuhina, kun kaivinkoneet ja kuorma-autot pörisevät, joten alan miehiä ja naisia työllistyy. Loistavaa, erityisesti Forssassa.

– Hankkeella poistetaan alueen pohjavedelle ja ainoalle vedenottamolle aiheutuva uhka, kun vanha kaatopaikka kaivetaan pois. Hankkeesta hyötyvät kaikki forssalaiset asukkaista teollisuuteen ja sehän on tavoitteena. 

Saadaanko siis sitä mitä tilataan? Kyllä, mutta jotta tavoitteeseen päästään, täytyy valvoa, tarkkailla, varmistaa ja seurata hanketta silmä kovana. Ja mikäli sattuu moka, tehdään muutos. Tilaaja voi vaatia muutoksia, ellei ole tyytyväinen. Ainakin jos tilaussopimus on kunnossa.

Kyllä meillä tilaajilla vielä riittää täällä Hämeenlinnassa tekemistä.

 

2 kommenttia artikkeliin “Montun reunalla”
 1. Heikki Koskela sanoo:

  Moi Lulu!
  Minne se vanha kaatopaikka siirretään, ja ajetaanko kylmänkukkasoraharju siihen monttuun?
  Terv. Hessu K.

 2. Lulu Riikonen sanoo:

  Moro Hessu!

  Vanhat ongelma- ym jätteet sekä mm öljyinen maa viedään Kiimassuolle muutaman kilometrin päähän. Kaikki puhdas maa jätetään alueelle ja hyötykäytetään alueen viimeistelyssä. Monttuun ei tuoda muualta puhtaita massoja tilalle, vaan se muotoillaan vieressä jo olemassa olevan sorakuopan kanssa sopivaksi.

  Kaatopaikan päällä oli ennen hiekkakenttä, ei onneksi mitään kylmänkukkia tai liito-oravan jätöksiä. Eikä montusta ole toistaiseksi löydetty historiallisia jäänteitäkään taikka ruhoa…..

  t.Lulu

Jätä kommentti

css.php