Nuttura tiukalla

Lautakunnat ovat tiukan paikan edessä seuraavissa kokouksissaan. Priorisointi otetaan käyttöön ja kritiikkiä tulee, olivat päätökset minkälaisia tahansa.

Päätösten täytyy syntyä faktojen, arvojen ja tasa-arvon perusteella. Mitä säästöt kunkin asian kohdalla tarkoittavat? Tuleeko sittenkin osaoptimoitua? Olisiko sittenkin parempi ottaa miljoonan lisälaina kuin säästää jostain? Asiantuntijoita, ruohonjuuritason tekijöitä ja 90-luvun laman kokeneita täytyy kuunnella, järkeä käyttää ja olla luova.

Lomautus voi lamauttaa ja siitä voi seurata, että Hämeenlinnan kaupungin maine kokee kovan kolauksen. Taistelu työvoimasta alkaa muutaman vuoden päästä, eikä kuntatyönantaja välttämättä ole tulevaisuudessa se houkuttelevin vaihtoehto….varsinkaan, jos maine on mennyt lomautusten ja lamautusten myötä. Lomautus ei sovi läheskään kaikille kunnan työntekijöille, eikä niitä ole kaikilla aloilla mahdollista toteuttaa lain puitteissa. Lomautus lienee kuitenkin monille parempi vaihtoehto kuin irtisanominen.  

Työkaverini ei kysynyt viime viikolla karun säästöjä koskevan tiedotustilaisuuden jälkeen säästöistä, vaan siitä, josko olemme Iisakin kanssa sopineet, että pidämme vuorotellen tiukkaa nutturaa. Nuttura-strategiaa emme ole kuitenkaan vielä tehneet. Seuraavassa elämänlaatulautakunnan kokouksessa nuttura voi kuitenkin olla omalta osaltani tarpeen.

2 kommenttia artikkeliin “Nuttura tiukalla”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Lulu!
  Nuttura-strategia kuulostaa kuntataloudessa tiukan ja tarkan budjetin politiikalta.
  Kunhan nutturapäät muistatte kersojen ja kääkkien kohdalla suorittavan tason tarpeellisuuden,
  toivotan teille lykkyä tykö haastavassa raivaus-savotassa!
  T. Riitta

 2. Heikki Koskela sanoo:

  Huomenta Lulu!
  Luin Hämeen Sanomat, ja tuntosarveni kertovat, että uusit halutessasi seuraavan valtuustokauden paikkasi kansalaisrohkeudellasi.
  T. Hessu K.

Jätä kommentti

css.php