Tomaatteja tarjolla

Tomaatteja oli tarjolla muuallakin kuin Verkatehtaalla eilisen elämänlaatulautakunnan kokouksen jälkeen. Muutosesitys koskien Liikuntahallit oy:n avustuksia oli monilla tiedossa etukäteen. Ei kuitenkaan ilmeisesti uskottu, että siihen oikeasti mennään. Päätös elämänlaatulautakunnan ylimääräisistä säästöistä ja sitä kautta Lasten ja nuorten lautakunnan säästöjen vähentämisestä jatkaa nyt matkaa. Ja jakaa mielipiteitä.

Hämeenlinnan talous on nyt niin tiukalla, että kaikki mahdolliset säästöt on kaivettava esiin. Lista ehdolla olevista säästökohteista on kaamea: psykososiaalisen tuen palvelut, lastensuojelu, ikäihmisten ruokailu, mielenterveyspalvelut, tuntikehys jne. 

Säästöt aiheuttavat pienintä tuskaa siellä, missä ei ole kyse elämästä ja kuolemasta. Liikuntamaksujen kohtuullinen nosto tai jonkun ryhmän syksyn hallivuorojen pieni vähentäminen tuskin kenenkään elämää kaataa. Lasten elämä voi sen sijaan kaatua siihen, ettei lastensuojelulla ole riittävästi resursseja. Riskit eri säästökohteissa ovat eri luokkaa. Toistakin mieltä voi olla.

        

Tämän illan Tomaatit rentouttivat kummasti ja muistuttivat siitä, että nauru parantaa. Myös laman aikana……ja ehkä erityisesti juuri silloin.

 

3 kommenttia artikkeliin “Tomaatteja tarjolla”
 1. Erkki Strömberg sanoo:

  Mutta pyhä ja koskematon olkoon virkamiesten suojatyöpaikka jo korotetuin palkoin, siihen ei kosketa. Kärpänen visioi jotta sijoitetaan heidät tuottavaan (tarpeelliseen) työhön. Kumma kun järjen ääntä ei kuunnella. Onko niin jotta ei osata sitä oikeaa työtä ja tallaista vastustetaan ettei vaan tule ilmi miten vähällä ”järjellä” tätä kaikkea pyöritetään ja päi peetä!

 2. Hei Lulu, ja kiitos rohkeasta aloitteesta – näitä me juuri nyt tarvitaan! Vaikka tunnen myötätuntoa niitä vähävaraisia perheitä kohtaan, joiden lasten harrastaminen voi olla korotetusta maksusta kiinni, niin se on todellakin kuitenkin pienempi riski kuin nämä monet muut tarjolla olevat säästöt.

  Helppoja kohteita ei ole, kaikki päätökset ja leikkaukset koskettavat aina jotakin ihmisryhmää tai yksityishenkilöitä todella kipeästi. Mutta meillä on nyt suuri vastuu saada kokonaisuus hallintaan, jotta palveluja voidaan tarjota jatkossakin. Pidemmällä aikavälillä henkilöstössäkin tulee muutoksia ja virkarakennettakin täytyy pohtia, mutta viisi vuotta mennään näillä eväillä.

 3. Timo Myyryläinen sanoo:

  Hyvä ja rohkea avaus Lululta
  Me liitoskunnissa tiesimmen jo ennen liitosäänestyksiä minkälainen Hämeenlinnan talous on ja siksi minäkin äänestin liitosta vastaan. Silloin vaan ei paljastettu kaikkia asioita ja osasta ei saanut puhua ollenkaan. Siksi myös halusimme tehdä tiukat sopimukset miten liitoskuntien asioita tulee käsitellä ja hoitaa. Nyt kuitenkin väitetään , ettei niillä sopimuksilla olekaan mitään merkitystä vaan niistä voidaan jopa lipsua.

  Nyt uhkana on kyläkoulut ja niiden lakkauttaminen vastoin liitossopimusta. Kyläkoulujen lakkauttaminen aiheuttaa heti välittömästi kuljetuskustannusten rajun nousun. Kuljetuksiin pitää ensin saada jokin järki ja sen jälkeen vasta mietiittävä kyläkoulujen tilanne.
  Jos halutaan kajoa liitossopimuksiin niin ensin pitää aloittaa virkamiesportaasta.
  Miksi tarvitaan kaupungissa mm kuusi kontrolleria tarkastamaan samaa paperia? Myös muita vastaavia virkamiehia ja naisia lienee kaupungin virastossa olevan aivan liikaa. Täältä ne säästöt pitää aloittaa.
  Ei työmarkkina-asiat voi mennä lasten ja nuorten hyvinvoinnin edelle.

Jätä kommentti

css.php