Enkeli Aulangontiellä

Vetäisin eilen Aulangontiellä uhkaavan voltin. Suistuin pyörätieltä keskellä hämeenlinnalaista ruuhka-aikaa lähimmälle ajokaistalle. Toisella kaistalla tuli kohdalle linja-auto. Omalle kaistalleni osui auton sijaan enkeli.
Olen pyöräillyt elämäni aikana kymmeniätuhansia kilometrejä kilpa- ja maastopyörillä. Viimeksi olen kaatunut pyörällä 20 vuotta sitten. Olo kaatumisen jälkeen oli lievästi sanottuna epätodellinen. En vieläkään oikein ymmärrä miten minulle kävi niin.  

Hämeenlinnassakin sattuu piittaamattomuuden, kiireiden, kännyköiden, meikkien ja alkoholin vuoksi aivan liikaa liikenneonnettomuuksia. Elämän realiteetit ja toisten huomioiminen ovat jääneet niin liikenteessä kuin muutenkin elämässä sivuseikaksi. Isot jyräävät ja heikommat tai poikkeavat jäävät jalkoihin. 

Oma shokkireaktioni oli perinaisellinen: en suinkaan tarkistanut vertavaluvia polviani, kyynärpäitä tai ruhjeita säärissä ja kyljissä. Enkä varsinkaan tarkistanut miehekkäästi maastopyörän kuntoa. Kun olin pompannut vieterin lailla pystyyn ja pelastanut itseni ja pyöräni takaisin pyörätielle, tempaisin laukusta taskupeilin ja vilkaisin, kuinka pahalta naama näytti: ruhje oikeassa poskessa. Myöhemmin jalat kyllä tärisivät, ja tärisevät vieläkin, kun mietin miten olisi voinut käydä ilman Aulangontien enkeliä. 
 

Laitetaan asiat tärkeysjärjestykseen ja eletään arvot kohdallaan. Keskitytään liikenteeseen ja elämämiseen ja lähetetään lapset aina matkaan järki päässä ja enkeli olalla.
 

2 kommenttia artikkeliin “Enkeli Aulangontiellä”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Lulu!
  Kyllä HML liikenne-kulttuuri ympärivuorokautisia enkeleitä kaipaakin olalle, poliiseja ei resurssipulan vuoksi ole, kun ei ole mistä ottaa.
  Vierailevaa DNA-jatkettani en uskaltanut päästää edes kävellen omin päin liikenteeseen.
  Ovat kyllä omalla paikkakunnallaan liikennesääntöjä tuntevia, osaavia pyöräilijöitä. Siellä huomioidaan lapset liikenteessä.
  Ruotsista poikennut kesävieraani kauhisteli autoilijoiden piittaamattomuutta muusta liikenteestä.
  Seisottuaan aikansa odottamassa, että joku letkasta pysähtyisi, jotta pääsisimme kadun yli, hän tuskaantuneena hyppäsi autojen sekaan..
  ”- Ruotsissa tällainen epädemokraattinen suhtautuminen muihin liikenteessä liikkuviin ei tulisi kuuloonkaan,” hän puuskahti.
  Kyllä hävetti ratin takana pönöttävien metsäsikojen tähden.
  Selitin, että nämä on niitä, jotka ovat arpajaisissa voittaneet ajokortin.
  T. Riitta

 2. Kaippa sanoo:

  🙂 Hyvä, ettei käynyt hassusti, mutta, miten ihmeessä (enkelin lisäksi) onnistuit suistumaan pyörätieltä ajokaistalle? 🙂

  Vuodenympäripyöräilijänä olen samaa mieltä,tarkkana saa olla, jopa pyörätiellä. Hyvin kuitenkin pääsee, kun malttaa.

Jätä kommentti

css.php