Naisenergian kulutusta

Hesarissa oli tänään artikkeli energian pihistämisestä ja Jussi Laitisen palkitusta ”Pieni suuri energiakirja”-oppaasta. Ajankohta jutulle oli täydellinen, sillä olin valmistautunut suuntaamaan naisenergiaani juuri tänä sunnuntaina ilmastointikoneen puhdistamiseen.

Olin lykännyt tätä lähinnä henkistä energiaa vaativaa toimenpidettä viimeiseen asti. Kaikki ilmastointipömpelin suodattimet olivat töhnässä ja täynnä ötökänraatoja. Energiaa kului pömpelin imuroimiseen, pyyhkimiseen, osien irroitteluun ja pesemiseen sekä lopuksi uusien suodattimien asentamiseen ja pömpelin uudelleen kokoamiseen. Pakko myöntää, että pihistelin naisenergian kuluksessa lähinnä huolto-ohjeen lukemisessa. 

Ihmisten tärkein motivaattori pistää kodin energiatalous kuntoon on kuulemma oma terveys, vaikka luulisi, että se olisi piheys tai ympäristönsuojelu. Kodin energiatehokkuudella kun on todellisia taloudellisia- ja ympäristövaikutuksia. Kaikki haluavat tietenkin asua terveellisesti ja turvallisesti, mutta sellaisen asumisen voi toteuttaa myös oman talouden ja yhteisen ympäristön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. 

Ministeri Vapaavuori totesi viime torstaina täällä Hämeessä, että nykyisten asuntojen energiatehokas käyttö ja ylläpito ovat yksi parhaista energiansäästökeinoista. Voin siis todeta hoivatun ilmastointipömpelin emäntänä, että olen jälleen kerran hidastanut ilmastonmuutosta ja kohdistanut naisenergiaani oikein. 

 

Jätä kommentti

css.php