Mediatiedote 23.3.2012

”Kokoomuslaiset Lulu Riikonen ja Katriina Ahtiainen sekä yrittäjä Kari Ilkkala lähtevät Hämeenlinnan Perussuomalaisten listoille ensi syksyn kunnallisvaaleihin.

Kokoomuksen edustajana Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon edellisissä kunnallisvaaleissa valittu Lulu Riikonen on eronnut puolueesta. Samalla hän eroaa valtuustoryhmästä sekä Kokoomuksen mandaatilla saamistaan luottamustehtävistä. Riikonen liittyy perussuomalaisiin ja osaksi sen valtuustoryhmää.

Kokoomuksesta on eronnut lisäksi Hämeen Kokoomusnaisten entinen piirisihteeri, Kokoomuksen luottamustehtävissä vaikuttava Katriina Ahtiainen. Hänkin liittyy perussuomalaisiin.

Myös hämeenlinnalainen yrittäjä, vahva paikallinen kansalaisvaikuttaja Kari Ilkkala asettuu perussuomalaisten ehdokkaaksi.

Naiskaksikko perustelee päätöstään sillä, että he eivät voi edustaa puoluetta, joka painaa väärinkäytöksiä säännöllisesti villaisella. Kokoomuksen hämeenlinnalaisessa toimintamallissa poljetaan yksilön perustuslaillisia oikeuksia sananvapaudesta ja julkisuuslaista alkaen. Päätöksiä on tehty toistuvasti pöytäkirjojen ulkopuolella. Virheitä ei haluta myöntää eikä väärinkäytöksistä joudu vastuuseen. Julkista kriittistä keskustelua ei arvosteta, vaikka todellinen demokratia ja Kokoomuksen arvot sitä edellyttäisivät. Aikaisemminkin kriitikot on haluttu hiljentää. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun paikallisen Kokoomuksen valtuustoryhmästä erotaan.

Yrittäjä Kari Ilkkala on seurannut tiiviisti paikallispolitiikkaa ja tuonut esille merkittäviä ongelmia ja väärinkäytöksiä. Hän on kritisoinut mm. kaupungin osakeyhtiöiden toiminnan ja valvonnan puutteita. Vuosikymmenten aikana luotu hyvä veli –järjestelmä voi hyvin enemmistön vaietessa voimattomana. Eettinen pohja on pettänyt, jolloin demokratia, avoimuus, kaupungin perustehtävät ja kaupunkilaisten perustarpeet kärsivät.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Hämeenlinnan Viikkouutiset perjantaina 23.3.2012 www.hmlviikkouutiset.fi ”

11 kommenttia artikkeliin “Mediatiedote 23.3.2012”
 1. verkot tötterölle sanoo:

  Tervetuloa perussuomalaisiin.

 2. Tero Nuppi sanoo:

  Onnea ja menestystä myös sinulle, tuo päätös on hyvin perusteltu. Syksy näyttää, mitä tuleman pitää.

 3. Erkki Strömberg sanoo:

  Onnittelen oikeasta ratkaisustanne, voimia tuleville valtuusto yms vuosille!

 4. Timo Kivistö sanoo:

  Hieno ja suoraselkäinen päätös, onnea ja menestystä. Harvainvallalle ei ole sijaa demokratiassa:)

 5. Liisa Hallila sanoo:

  No niin, olihan tämä perussuomalaisiin liittyminen aikamoinen yllätys, yllä olevat naiskaksikon Hämeenlinnan kokoomukseen liittämät perustelut eivät. Toivon tietysti menestystä tulevissa kuntavaaleissa kaikille muillekin muutosta nykyiseen hallintokulttuuriin hakeville ehdokkaille.

  Pitkään olen minäkin seurannut paikallispolitiikkaa Hämeenlinnassa ja valitettava tosiasia on se, ettei mikään muutu niin kauan kuin demarit ja kokoomus saavat yhdessä enemmän kuin puolet valtuustopaikoista. Aikoinani yritin saada pienpuolueita yhteistyöhön, mutta ei onnistunut, paremmat tarjoukset tulivat tietenkin suurten suunnalta.

  Ikäväkseni voin todeta, että perussuomalaisten on aivan mahdotonta saada niin suurta valtuustoryhmää, että sillä olisi äänestyksissä merkitystä. Ja kun vuodesta toiseen häviävät kaikki äänestykset, jättävät eriävät mielipiteet, kirjoittavat blogeja, kanteluita ja valituksia – lopulta väsähtävät, koska mikään ei muuttunutkaan. Vastavoimat ovat vain kerta kaikkiaan liian suuret ja suurin osa hämeenlinnalaisista tietämättömiä tai tyytyväisiä nykymenoon ja äänestävät entiseen malliin vaalimainosten ja Hämeen Sanomien antamien mielikuvien mukaan.

  Kurjaa olla näin pessimistinen.

 6. Seppo Rehunen sanoo:

  Hyvä Liisa. Yritän lievittää pessimismiäsi ja siten vähentää kurjuuden astetta.

  Ei ole mahdotonta, että kaikkien pienpuolueiden yhteinen saalis kasvaa syksyn vaalien tuloksena valtuustopaikoissa 30:een, kun paikkoja on yhteensä 59. Ja vaikka osuus ei nousisikaan näin korkealle, muuttuu tasapainoasetelma myös sitä kautta, että kokoomus ja SDP eivät olekaan uudessa valtuustossa entisenkaltaisia. Tästä on jo nyt selviä merkkejä ja muutosta on vauhdittanut ratkaisevasti SDP:n ryhmänjohtajan vaihtuminen Jorma Hassisesta Johannes Koskiseen.

  Valtuuston kulttuurin ja voimatasapainon muutos on jo käynnissä.

  P.S. Optimismiani lisää tämän sunnuntain iloinen perhetapahtuma. Minusta on nimittäin tänään tullut suloisen tyttölapsen Ukki.

 7. Riitta Nyqvist sanoo:

  Onneksi olkoon Seppo-ukki!
  Riitta

 8. Liisa Hallila sanoo:

  Toivossahan on aina hyvä elää – sehän tiedetään.

  Onnittelut isovanhemmuudesta. Tuomaallakin on kaksi suloista tytärtä. Vanhempi, 2,5 v. on jo osallistunut Hippo-hiihtoihin, ja eka mitali tuli.

 9. Ismo Soukola sanoo:

  Onnittelut Sepolle!

  Minä en näe tulevaisuutta ihan noin mustana, kuin Liisa visioi. On totta, että monesti tämä tuntuu pään seinään jyskyttämiseltä, mutta se oli odotettavissakin.

  Kaikkea ei sentään ole tarvinnut vastustaa, äänestyksiäkin on voitettu, mutta tärkeimpänä olen nähnyt ihmisten politiikkaa kohtaan osoittaman kiinnostuneisuuden huiman lisääntymisen. Ja tämä koskee niin paikallis- kuin valtakunnanpolitiikkaakin.

  Kyllä oppositiostakin voi saada asioita aikaiseksi. Esimerkkinä vaikka viime syksyltä oppositiopuolueiden varjobudjettien ottaminen eduskuntakäsittelyyn, ensimmäistä kertaa nykyisen eduskuntajärjestelmän historiassa. Vaikka varjobudjetit eivät sinällään menestyneet, on sieltä nykyinen hallitus poiminut muutaman rusinan, esim. Wahlroos-veron.

  Ei tätä laivaa kuntatasollakaan kovinkaan nopeasti käännetä. Omaan valtaansa tottuneet tulevat haraamaan väellä ja voimalla vastaan. Mutta me emme väsykään tällä kertaa ensimmäisinä. Emmekä ole yksin.

  Kuntalaisetkin ovat jo heränneet…

 10. Seppo Rehunen sanoo:

  Kiitos onnitteluista Riitta, Liisa ja Ismo. Tuntuu hyvältä.

  Pidä Liisa huoli siitä, että Tuomaksen hiihtoperintö tarttuu pikkutyttöihin. Sinullahan on siitä jo melkoisesti kokemusta. Eikä pesäpallokaan ole huono harrastus tytöille.

  Ismon kommentista (nro 9) heijastuu innostus ja vahva usko. Niiden voimin pääsee pitkälle.

 11. Teija Arvidsson sanoo:

  Hei!

  Lämpimät onnittelut Seppo-ukille myös minun puolestani! Sinä taisit saada tähän astisen elämäsi tärkeimmän arvonimen ja tehtävän 🙂

  Minä voin myös yhtyä Sepon optimismiin pienpuolueiden yhteistyön suhteen. Pienpuolueissa on selkeä tahtotila oikeudenmukaisempaan paikkajakoon Hämeenlinnan luottamustehtäviä jaettaessa. Hyvät henkilösuhteet puolueiden vastuunkantajien kesken helpottavat myös yhteistyötä. Muutoksen tuulet puhaltavat kuitenkin jo nyt.

  Kevättä (ja syksyä) odotellen

  Teija

Jätä kommentti

css.php