Hämeen Perussuomalaisten kevätkokouksen julkilausuma

Hämeen Perussuomalaiset vaativat lisää tukea perheiden arkeen

Tilastot koulu- ja perheväkivallasta, lasten huostaanotoista ja lastensuojeluilmoituksista järkyttävät. Pahoinvointi näkyy erityisesti koulumaailmassa, jossa lasten ja nuorten oireilu on selvästi lisääntynyt. Kouluissa joudutaankin usein käyttämään opetukseen tarkoitettuja voimavaroja lasten ja nuorten ongelmatilanteiden ratkaisemiseen.

Kaikille oppilaille ja koulujen työntekijöille on taattava turvallinen ja rauhallinen oppimis- ja työskentely-ympäristö. Oppilashuolto, oppilaanohjaus, ennaltaehkäisevä tuki- ja erityisopetus sekä kouluterveydenhuolto on saatava kuntoon niin, että ne tukevat opetustyötä. Tämä ei kuitenkaan riitä, jos perheen arki on muuten liian raskasta.

Kun kotona menee hyvin sujuu koulussakin paremmin

Neuvoloiden resursseja on lisättävä niin, että uupuneita, erityistä tukea tarvitsevia tai syrjäytymisvaarassa olevia perheitä otetaan tuen piiriin jo perheen perustamisen alussa. Neuvoloille on osoitettava varhaista puuttumista varten riittävät resurssit ja valmiudet lasten kouluikään asti. Alle kouluikäisten perheiden tukemisen ennaltaehkäisevät ja parantavat vaikutukset ovat moninkertaiset verrattuna myöhäisempiin tukitoimenpiteisiin.

Arjen tukemisella on mahdollista ennaltaehkäistä yksilön, perheiden ja yhteiskunnan kannalta vakavia seurauksia. Tukemalla perheiden arkea vähennetään tehokkaasti myös koulumaailman ongelmia. Kun arki sujuu lapsen ja nuoren kotona, hoituu koulukin paremmin.

Perheiden arki kunniaan joka kunnassa 

Hämeen Perussuomalaiset vaativat, että kunnat tukevat jatkossa paremmin perheiden arkea ja lisäävät varhaista puuttumista. Ongelmien ennaltaehkäisyn on oltava todellista, ei vain korulauseita. Vanhemmuuden tukeminen on oikeaa arjen tukemista.

Me kaikki ansaitsemme hyvän suomalaisen arjen.  Tuetaan sitä perheiden perustamisvaiheesta alkaen entistä vahvemmin ja asiantuntevammin.

 

2 kommenttia artikkeliin “Hämeen Perussuomalaisten kevätkokouksen julkilausuma”
 1. Erkki Strömberg sanoo:

  Hyviä esityksiä edelläolevat ja vähän lisää liikennepuolelta:
  Idänpään 10-tie liittymään kiertoliittymä liikenteen sujumiseksi ja asuntomessuja varten pidennetty 60 nopeusrajoitus alkamaan vasta Ruunumyllyn risteyksestä kuten ennen messuja. Välillä Velssi- Ruununmylly on kevyenliikenteen väylä erikseen joten ei tarvetta 60 rajoitukselle. Tällä periaaalteela voisi 60 rajoitus ulottua 12 tielle saakka ja silloinhan ei lammilaiset ja tuuloslaiset tulis niin usein ruutukaavalle paskaa saappaistaan pudottelee.
  Rahat kiertoliittymään voi ottaa niistä rahoista jolla Iisakki lupasi moottoritieliittymän autopalatsihömpötykselle.

 2. Aarno Järvinen sanoo:

  Vappuva
  Hyvin puhuttu. Puhua kyllä kaikki osaa mutta valitettavasti näitä kauniita toivomuksia on näillä näppäimillä mahdoton toteuttaa. Tarvittais vähintäänkin uudet vaalit ja saattaa olla että sekään ei riitä. Tienhaarassa ollaan.
  SAarno Jii

Jätä kommentti

css.php