Hylkäsivätkö Vihreät aikaisemmat tavoitteensa?

Julkaistu Hämeen Sanomien mielipidekirjoituksena 3.9.2013

Pro Hämeenlinna ja erityisesti Perussuomalaiset ja Vasemmistoliitto saivat viime syksyn kunnallisvaaleissa julkisesti niskaansa asiattomuuksia Hämeenlinnan Vihreiden Kirsi Ojansuu-Kaunistolta. Myös hänen kritiikkinsä Pron tavoitteita kohtaan hämmästytti, sillä useat Pron tavoitteet ovat samoja kuin mitä vihreät ainakin aikaisemmin ovat ajaneet. Pro Hämeenlinna näyttää edelleen olevan Ojansuu-Kaunistolle jostain syystä itse pahuus (HäSa 29.8.2013). Siksipä kerrattakoon myös hänelle, minkälaisiin tavoitteisiin Pro sitoutui ja on edelleen sitoutunut:

1) Päätöksentekoprosesseja on parannettava. Vaihtoehtoisia, tosiasioihin perustuvia ratkaisuja on valmisteltava laaja-alaisemmin. Kaiken päätöksenteon on oltava läpinäkyvää, johdonmukaista ja tasapuolista. Rakenteellista korruptiota suosivat verkostot on purettava.

2)Hämeenlinnan kehittämisessä on siirryttävä ylinopeudesta kohtuuteen. Sanomme ei torinalusparkille sekä Etelärannan rakentamiselle sijoittajien ehdoilla. Sanomme kyllä tasapuoliselle ja maltilliselle kaupungin kehittämiselle. Koulut ja päiväkodit on kunnostettava suunnitelmallisesti terveellisiksi ja turvallisiksi. Tavallisten kaupunkilaisten asuinviihtyvyyden parantaminen ansaitsee enemmän huomiota.

3)Meidän on keskityttävä peruspalveluihin. Oman palvelutuotannon kehittämiseen, prosesseihin ja henkilöstöön on sijoitettava. Julkisten palveluiden on oltava kunnossa. Ikäihmisistä on pidettävä yhdessä huolta. Aikuisten on turvattava lapsille ja nuorille rauhallinen, turvallinen ja rakastava elinympäristö.

4)Kaikkia yrityksiä tulee kohdella tasapuolisesti. Kaupungin ei tule pääomittaa yksityisiä yrityksiä eikä niiden lainoja tule taata. Kaupungin omien yhtiöiden pitää tuottaa kaupunkilaisille selkeää lisäarvoa ja niiden on toimittava julkisuuslain mukaisesti. Kaupungin yhtiöt eivät saa olla markkinahäirikköjä, vaan niiden on toimittava markkinoilla yksityisten yritysten tapaan. Ne, jotka eivät tähän kykene, tulee purkaa hallitusti.

5)Kauniista ja vehreästä kaupungistamme on pidettävä
huolta.
Vesistömaisemista, virkistysalueista ja puistoista nauttiminen on turvattava kaikille Kansallisen kaupunkipuiston laajentaminen sekä vesistöjen ja rantareittien kestävä hyödyntäminen ovat kaupungin menestystekijöitä.

Hämeenlinnan vihreät eivät ”ideologisista” tai henkilökohtaisista syistä halunneet sitoutuneet em tavoitteisiin Pro Hämeenlinnan puitteissa. Ovatko siis Hämeenlinnan Vihreät hylänneet aikaisemmin tärkeiksi katsomansa tavoitteet vai koskeeko tämä ainoastaan Ojansuu-Kaunistoa?

 

Perussuomalaisten valtuustoryhmän pj,

Lulu Ranne (Hml)

 

2 kommenttia artikkeliin “Hylkäsivätkö Vihreät aikaisemmat tavoitteensa?”
 1. Erkki Strömberg sanoo:

  ”Aivan ensimmäiseksi haluaisin kiitt…” Jätetään tää Jutan juttu, siis haluaisin Onnitella, että Teitä Onnisti ja löysitte toisenne Lulu ja Jari!
  Ojansuu on ”kävelevä ongelma” paikallisille vihreille, heiltä itseltään sen kuulin täällä Lammilla.
  Ei auta enää tulla vaalitilaisuuteen tännepäin, kuin ennen jota paikalliset mainosti varsinkin miehille: ”tuu kattoo ja kuuntelee sillon avara kaula-aukko ja lyhyt hame”.
  Lopullinen kyllästyminen tuli niihin aikoihin kun tää avioituminen vihreiden ”päävastutajan” leiriin kuuluvan kanssa tapahtui ja sitten lähteminen teolooki-opintoihin.
  Itse koen tuollaisen jotenkin sopivan raitistuneelle umpijuopolle, hurahtaa uskontoon, mutta en järkipoliitikkona pitämälleni sitä en hyväksy. En ole kovikaan uskonnollinen.
  Kadun syvästi jotta olen Kirsiä joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla kerran äänestänyt eduskuntaan, erehdyin, mutta vain kerran!
  Toinen ”ongelma” lienee tää tori-parkki-törttölä?
  Vihreiden olis päästävä molemmista, mutta miten? Olkoon se heidän ongelmansa!
  Pääkaupunkiseudulla vihreät ovat päässet pitkälle ”vallan kahvaan” ehkä se luo Kirsi&kumpp harhakuvaa jotta sama toistuu ja laajenee kuin kulovalkea yli maan. Minä en siihen usko, täällä paikallistasolla on tyritty niin paljon jotta seuraavat kunnallisvaalit ovat vihreille tappiovaalit ja ehkä syvätkin.
  Ennustaapi Lammin Shamaani, ilman Lepaan litkuja.

 2. Tapani Silvo sanoo:

  Valitettavasti Kimmo Kautio on hattulalainen. Olis muuten paljon parempi Vihreiden edustajaksi, kuin mihin Ojansuun ymmärrys ja arvomaailma koskaan yltäisi.
  Eroa on kuin yöllä ja päivällä…
  Tapsa

Jätä kommentti

css.php