Mediatiedote 26.4.2016

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti 25.4.2016 aloittaa minuun kohdistuvan Kuntalain 5 luvun 40§:n mukaisen menettelyn sekä tehdä minusta poliisille tutkintapyynnön.

Päätöksen taustalla on virkavastuullisten kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan (SDP) ja Juha Isosuon (Kok) esitys ilmeisen aiheettoman tutkintapyynnön tekemisestä. Hallituksen enemmistö (kok ja SDP) päätti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Raution (kok) johdolla, että sille esitetyn aineiston perusteella voidaan todennäköisin perustein epäillä, että olen syyllistynyt virkarikokseen tai toiminut velvollisuuksieni vastaisesti.

Päätös tutkintapyynnön tekemiseksi pohjautuu totuudenvastaisiin ja poliittisiin väitteisiin. Näitä väitteitä esitettiin erityisesti päätoimittaja Kari Karppisen ja valtuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemungin (SDP) toimesta, jotka ovat jo aiemmin levittäneet minusta loukkaavia, halveeraavia ja vääristeleviä väitteitä.
Kaupunginhallitukselle tai muuallakaan ei kuitenkaan ole missään vaiheessa esitetty aineistoa, jonka perusteella voisi todeta, että olisin todennäköisin syin muka syyllistynyt rikoksiin. Aineiston perusteella ei myöskään voi epäillä, että olisin muutoin toiminut velvollisuuksieni vastaisesti.

Mitä enemmän me Perussuomalaiset olemme puuttuneet epäkohtiin ja väärinkäytöksiin ja tuoneet niitä myös julki, sitä voimakkaampaa on ajojahdista tullut. Jahti on tullut veronmaksajille myös kalliiksi, sillä virkamiehiä on valjastettu käyttämään runsaasti työaikaa Perussuomalaisten savustamiseksi ulos kaupunginhallituksesta. Lisäksi demokratia, kaupunkilaisten edun ajaminen ja asioiden hoitaminen ovat kärsineet vakavasti Kokoomuksen, SDP:n ja Vihreiden pelistä. Perussuomalaiset yritetään saada pois päätöksentekopöydistä keinolla millä hyvänsä niin, että enemmistö voi jatkaa rauhassa vanhaan malliin. Kaupunginhallituksen päätös osoittaa myös vahvasti sen, että Perussuomalaisten aloittamaa uudistavaa työtä hämeenlinnalaisten hyväksi tarvitaan entistä enemmän. Olemme ajaneet kaupunkilaisten etua itseämme säästämättä.

Kaupunginhallituksen päätös on vastoin länsimaista oikeustajua ja pohjaa huhuihin, totuudenvastaisiin väitteisiin ja vääristelyihin. En ole syyllistynyt mihinkään rikokseen tai toiminut velvollisuuksieni vastaisesti. Tämän vuoksi minun on ryhdyttävä voimakkaisiin lainmukaisiin toimenpiteisiin vääryyksien oikaisemiseksi.

Lulu Ranne (PS),
kaupunginhallituksen 1.vpj, konsernijaoston 1.vpj
p.040-586 4644

PS. Kuntalaissa todetaan siis seuraavaa:

40§ Virheellinen menettely luottamustoimessa

Jos luottamushenkilön voidaan todennäköisin perustein epäillä syyllistyneen toimessaan virkarikokseen tai muuten menetelleen siinä velvollisuuksiensa vastaisesti, kunnanhallituksen on vaadittava asianomaiselta selitys sekä tarvittaessa ilmoitettava asiasta valtuustolle. Asiasta on viipymättä tehtävä rikosilmoitus, jos kysymyksessä on ilmeinen virkarikos.

->
Kaupunginhallitus päätti siis 25.4.2016 tehdä minusta tutkintapyynnön / rikosilmoituksen, koska sen mielestä kyseessä on ILMEINEN VIRKARIKOS.
Hallitus siis katsoo, että sille esitetyistä aineistoista ja perusteluista löytyy TODENNÄKÖISET SYYT epäillä minua virkarikoksesta.
Kun syyttäjä esim nostaa syytteet, täytyy niiden nostamisen taustalla olla TODENNÄKÖISET SYYT. Kynnys syytteiden nostamisessa on siis huomattavasti korkeampi kuin tutkinnan aloittamisessa (”syytä epäillä”). Hallitus siis toteaa, että minua vastaan on jo oikeastaan aineistoa, jonka perusteella minua kohtaan voi nostaa syytteet. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

8 kommenttia artikkeliin “Mediatiedote 26.4.2016”
 1. Hannu sanoo:

  Jos tuohon Ilkkalan blogista ilmeneviin tietoihin nojailee tuo tutkintapyyntö, niin kevyin eväin on lähdetty liikkeelle. Enpä usko että syyttäjä saa tuosta kyhättyä kasaan syytettä. Rautio laittoi asian kaupungin lakimiesten piikkiin, mutta Hanna A-A:n mukaan Kiemunki on ollut tässä aloitteellinen osapuoli, ja se on kyllä helppo uskoa.

 2. Lulu Ranne sanoo:

  Terve!

  Tässä linkki kaupunginhallituksen esittelytekstiin ja perusteluihin, joiden pohjalta päätös poliisitutkinnasta tehtiin:

  http://ktweb.hameenlinna.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil.htm?+elin=KH&pvm=25%2e4%2e2016%2014%3a00

  Lulu

  • Paras A-ryhmä sanoo:

   Näin vapunaattona kunniaksi pitää tätä kyllä kommentoida. Eli rikosilmoitus on tehtävä jos kyseessä on ilmeinen virkarikos. Rehellisyyden nimissä tuon listatekstin perusteella tässä ei ole jätetty kiveäkään kääntämättä, mutta nyt ollaan kyllä heppoisin eväin liikkeellä. Eli ihanko oikeasti kaupungin mielestä on ”ilmeinen virkarikos” että Lulu aikoo järjestää mediatapahtuman lentokentälle Levi-seminaarin tiimoilta? Ja tämä olisi sitten tarkoitussidonnaisuuden periaatteen vastaista ja rikkoisi hallintolakia? Ja tämä on peruste tehdä rikosilmoitus? Saa olla kyllä kohtuullisen vilkas mielikuvitus, että tällaista voi kirjoittaa vakavalla naamalla. Voi vain toivoa, että lakimiehet ovat kirjoittaneet näin vain koska esimies määrää.

   Toinen peruste eli luottamuksellisten tietojen vuotaminen ulkopuoliselle on perusteena vähän parempi. Tosin listatekstin maininta, että vuodon vuoksi ’toimittaja on tiennyt asioista enemmän kuin muut toimittajat’ herättää hilpeyttä. Olen aina luullut, että toimittajat ovat valmiita lähes poltettavaksi lähdesuojan vuoksi, mutta ilmeisesti Hämptonissa toimittajat eivät ajattele näin.

   Kolmas peruste on tietoisuus Sambia vuodosta ja valtuustosopimuksen vastainen menettely. Selvä näin mutta onko tämä kaupungin mielestä ’ilmeinen virkarikos’? Toki luottamusta voi aina lähteä mittaamaan ja esittää tilapäisen valiokunnat perustamista mutta se että tehdään rikosilmoitus tällaisella perusteella on aivan järjetöntä. Toivottavasti kaupungin juristit toimivat vain esimiehen määräyksestä…

   Ulkopuolisen silmin Hämptonin kaupungin toiminta vaikuttaa kohtuullisen erikoiselta. Kittilän kanssa on jännittävä kisa pölhöimmästä kunnallisesta päätöksenteosta. Selvästi parasta A-ryhmää.

 3. jari sanoo:

  Moi!
  Olen tavattoman pahoillani siitä kierteestä, johon Hämeenlinnan politiikka on ajautunut. Myös siitä, että kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtaja eivät ole nähneet eivätkä siten kyenneet oikaisemaan kierrettä, vaan ovat ajautuneet sokeasti sen mukaan. Heillä olisi ollut mahdollisuus ryhdikkäästi oikaista suuntaa, vaikka edes hieman periksi antamalla ja johdolle sopivalla tavalla laajasti nähden kokonaistilanne. Mutta näin ikävästi kävi. Olen pahoillani niiden kaikkien puolesta, jotka ovat tarkoittaneet yhteistä parasta, mutta jotka eivät ole saaneet yhtään kiitosta ponnisteluistaan. Joissakin suuremmissa kaupungeissa on vuosikymmenten aikana ajauduttu samantyyppisesti pahan kierteeseen, mutta ne on onnistuttu oikaisemaan rehdillä meiningillä ja toisten hyvät puolet tunnustaen. Hämeenlinnan menoa ei voi kuin harmitella.

 4. KarppisenLähdesuojassa sanoo:

  Taisinpa kirjoittaa kuluvan vaalikauden alussa, että voimia ja tsemppiä Kari Ilkkalalle ja Lulu Ranteelle, olette parasta mitä hämeenlinnalaiselle veronmaksajalle on vuosiin tapahtunut. Samaan hengenvetoon mainitsin, että kok-dem hyvät veljet tulee tekemään kaikkensa teidän kampittamiseksi ja vanhan sisäpiiri-hpk-valtansa säilyttämiseksi. Olisi pitänyt lototakkin, niin hyvin osui oikeaan.

  http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/blogit/vapaa-sana/31522-jorma-hassinen-pojat-suhmuroi-asioita-2016-04-25

  Kulisseissa lähes varmuudella yhä hyrräävä toimari tykittää toverisanomissa samalla röyhkeydellä, mihin vain kok -dem aateveljet pystyy. Itse ”Lord of suhmurit” soimaa muita ja yllätys yllätys… hpk-aiheella. Sama toimari, joka hommasi omin luvin joustolaidat osakeyhtiön peli-hurmikseen ja heti perään itki YLE:n haastattelussa, että kun vaatii, niin kaupungin olis vähän niinkuin pakko maksaa. Sama toimari, joka ylitti miljoonilla jäähalliremontit, notta tytär pääsee kisaamaan ravintoloin varustetussa hallissa… Ja annas olla, sama toimari harmitteli YLEn haastattelussa heti kohta valtuutettuna, että päättäjät ei ole pässejä jääkiekkoväen narussa. Choruksessa oli mukana vekkuli ajomestari ja radikaali hevimies.
  Sama toimari taisi istua poliisikuulusteluissa kopiokone-skandaalissa. Ei ollut pässi, ei, mutta pääsi kuin koira veräjästä.
  Kaupunkiamme rapauttava kokkeli Raunio äityi multi-luottamustehtävä-kiireiltään mainitsemaan YLE:n haastattelussa, että on vähän niin kuin Lulu Ranteenkin etu, että hänestä tehdään poliisitutkinta, tuleepahan asia perusteellisesti selvitetyksi. Olisko Raunio ottanut opiksi toimarin ja kiemuran tapauksista, että olisi kannattanut tutkia.
  Meinaan kun tuolla valtuuston puheenjohtajalla on noita taipumuksia agressioihin, sisävesiristeilyillä ja blogeissa. Kyseli vähän lupaa vedellä mopopoikia pataan, toivotteli opponenttejä kotiovelleen, pesäpallomailalla varustautuneena. Ja kun oikein paikallisaviisin etusivulla valokuvin tehostettuna haastoi vaalikauden alussa Lulun kaksintaisteluun. Hävinneet MIEHET ei koskaan itke julkisesti tappiotaan. Olikohan luottokuvaaja markku ottamassa kaksintaistelu-haaste -kuvan?

  Kari ja Lulu, keep going, jokainen saa ansionsa mukaan, ennemmin tai myöhemmin. Teillä on pullat hyvin uunissa.

 5. Tapsa sanoo:

  Mitenhän käy muuten ministeri Lenita Toivakalle nyt kun viimeisten tietojen mukaan ensin haukkui Harakkaa valehtelijaksi, mutta on nyttemmin Harakan mukaan harhauttanut eduskuntaa omista bisneksistään, tai miten käy ministeri Stubin joka pokkana valehteli koko eduskunnalle tässä taannoin.

  Perustetaanko nyt eduskunnassa tilapäinen valiokunta asiaa tuumimaan? Tässäpä pulma. No onhan Hämeenlinnassa nyt tietysti ihan eri asia, koska poliitikko Ranne oli kertoillut asioista toimittajalle, joka lausui tota noin Ranteesta jotenkin tähän suuntaan: No olenhan mä tota noin muistaakseni ehkä saanut tietooni kuka on mitäkin hallituksessa ehkä puhunut just Ranteelta, mutta enhän mä kaikkee muista tota noin ulkomuistista.

  Rautio ja Kiemunki tulisi nyt kiireen vilkkaa lähettää kapselissa maata kiertävälle radalle katselemaan asioita toviksi vähän etäämmältä ja miettimään mikä on kokonaisuuden kannalta järkevää. Molemmilta on selkeästi mennyt kostonhimo ja politiikan tekeminen sekaisin. Eipä silti – kyllä Ranne ja Ilkkalakin olisi saanut käyttää harkintaa tekemisissään hieman tarkemmin.

 6. Paikallispolitiikan irvokkaat teatteriesitykset sanoo:

  Eduskunnassa kokoomus jatkaa valitsemallaan nykylinjalla eli jatkaa röyhkeiden ja moraalittomien taloudellisten etujen hyväksymistä ja julkisen valehtelun villaisella painamista omissa joukoissaan, aivan kuten kotikaupunkimme Hämeenlinnan kokoomus tekee Sari Raution johdolla paikallispolitiikan osalta. Täällä ”muunnetun totuuden”-klubin pysyvänä jäsenenä on kokoomuslaisten sydänystävänä kunnostautunut myös Mr. osatotuuksientorvi Iisakki Kiemunki.

  Kun paikallisten kokoomuksen ja demarien kärkinimien keskenään sopimat suhmuroinnit ja epäonnistumisista julkisuuteen kerrotut osatotuudet sekä Iisakin osalta käräjäoikeuden päätös kävivät aivan liian kiusallisiksi, oli huomio ehdottomasti yritettävä kääntää keinolla millä tahansa vastustajan leiriin. Tehdyistä omista ylilyönneistä ja laittomuuksista ei Hämeenlinnassa ole aiemminkaan tullut kok-sd väkeä kukaan tukistamaan, koska kaupungin sisäiset ”tuomarit” on valittu aina omasta joukkueen luottomiehistä. tai muuten kok-sd:n kumileimasimina toimivista tahdottomista henkilöistä.

  Rautio ja Kiemunki näkevät pahaa pelkästään persujen tekemisissä, ei lainkaan omissa ryhmissään tai saati sitten henkilössä, jonka he itse näkevät peilissä joka ikinen päivä. Kokoomuksen ja demareiden ryhmään kuuluvat uskolliset apurit saavat oikeastaan tehdä melkein mitä tahansa, koska jollain keinolla tehdyt väärinkäytökset tai tuottamukset hoidetaan pois päiväjärjestyksestä, ilman mitään rangaistusta tai edes pienintäkään paheksumista ko. henkilöiden toimintaa kohtaan.

  Rautio käytti tuoreessa kirjoituksessaan teennäisiä vertauksia jääkiekon ja politiikan pelisääntöjen välillä. Merkittävä ero politiikan ja jääkiekon välillä on kuitenkin se, että jääkiekossa tuomareita ei joukkue nimeltä kok-sd voi valita itse, eikä koskaan oman joukkuueen sisältä, kuten HML:n paikallispolitiikassa tehdään. Hämeenlinnassa persuille toimintakieltoja ja sanktioita esittävien ”syyttäjien” perstaskussa on tietenkin sopiva puoluekirja ja korvien välissä tuntema valtava persuviha, kuinkas muuten. Jos jääkiekossa toimittaisiin yhtä epärehellisesti kuin HML:n poliittisessa elämässä, niin kaikille vastustajajoukkueen parhaille pelaajille annettaisiin heti pelin alussa 5 + 20 minuutin jäähy sekä automaattinen ulosajo. Jos sekään ei auttaisi omaa joukkuetta kuiville ja voittoon, niin sitten hoidettaisiin joku oma häntyri järjestelemään kabineteissa doping-käry vastustajan ykkösketjulle. Silleen se hoituisi näppärästi a’la HML kok-sd.

Jätä kommentti

css.php