Salonkikelvottomat hämeenlinnalaisten puolesta

Julkaistu Hämeenlinnan kaupunkiuutisten kolumnina 7.5.2016

Hämeenlinnan poliittinen ”eliitti” on sitä mieltä, että kaupungissa oli ennen niin mukavaa. Käytiin yhdessä seminaarireissuilla myös ulkomailla, eikä kukaan hangoitellut vastaan. Virkamiesten ja poliitikkojen mokia paineltiin villaisella ja kaikki olivat yhtä suurta perhettä. Nykyisin on toisin. Perussuomalaiset eivät ole kivoja, sillä meitä ei ole saatu Hämeenlinnan malliin salonkikelpoisiksi. Puhumme, selvitämme ja toimimme itsenäisesti ja kuuntelemme asiantuntijoita ja asukkaita ”eliitiltä” lupaa kysymättä. Meillä on ollut ja tulee olemaan vain ja ainoastaan yksi tavoite: kaupunkilaisten etu.

Olemme tehneet kuluneen valtuustokauden aikana niin paljon muutosesityksiä ja parannusehdotuksia sekä tuoneet esiin epäkohtia ja epämääräisyyksiä, ettei sitä siedetä. Tilanne on ollut välillä jopa epätoivoinen, kuten Sunny Car Center-tapauksessa. Kaupungin 3M€ infra-urakan antaminen SCC:n urakoitsijalle ilman kilpailutusta oli kammottava. Kilpailutusraja on 150 000€ ja päätös olisikin johtanut markkinaoikeuteen, jos urakka olisi edennyt. Pari urakoitsijaa muista maakunnista oli jo valitusvalmiudessa. Osakeyhtiö-, kirjanpito- ja mahdollisesti myös rikoslakia rikkoneen SCC-yrittäjän peliä pelattiin Kokoomuksen ja SDP:n tuella aivan liian pitkälle. Ymmärrän hyvin, että Kari Ilkkala teki ”Panamat” ja kertoi SCC:n rahoitustietoja Sambiaan. Järkipuheilla kun ei peliä saatu loppumaan, vaikka kuinka yritettiin. Kaupungin virkavastuulliset tahojen omista SCC-sotkuista taas ei haluta puhua sanaakaan, koska ne ovat monille niin piinallisia. Keskustelua viedään sen sijaan toistuvasti Perussuomalaisiin. Pelurit ovatkin jo julkisesti tuominneet Ilkkalan, vaikka tutkinta on vielä kesken. Samat tahot ovat päättäneet kaupunginhallituksessa tehdä minusta tutkintapyynnön. Suurin osa kaupunkilaisista ei ymmärrä miksi. En ymmärrä sitä itsekään. Ainoa selitys on poliittinen. Epäkohtia esiin tuovat halutaan pois päätöksentekopöydistä keinoja kaihtamatta.

Aikamme on kulunut asukkaiden edun ajamiseen siitä huolimatta, että työtämme on vaikeutettu monin tavoin. Koulu- ja päiväkotirakennukset ovat yksi esimerkki asiakokonaisuudesta, jossa olemme ahkeroineet ja saaneet kuulla kunniamme. Olemme kuunnelleet koulujen ja päiväkotien henkilökuntaa, koululaisten ja päiväkotilaisten perheitä ja muita asiantuntijoita. Olemme selvittäneet asioita, puolustaneet pienempiä kouluja, hakeneet vaihtoehtoja jättilukiolle ja vertailleet mm erilaisia kouluverkkovaihtoehtoja yhteistyössä. Meitä ja jopa kuulemiamme asiantuntijoita on tämän vuoksi haukuttu. Olemme myös toimineet sen puolesta, että koulujen ja päiväkotien kunnossapitoon ja hoitoon todella satsattaisiin. Keskusteluja asiasta on käyty vuosia ja niitä jatketaan edelleen vuoden 2017 budjettineuvotteluissa. Toistaiseksi ainoastaan uuden Nummen koulun tulevat kunnossapito- ja hoitokustannukset on määritelty sille tasolle kuin kuuluu. Yhteisen tavoitteen pitää olla, että näin olisi jokaisen koulun ja päiväkodin kohdalla. Toivottavasti enemmistökin ymmärtää tämän tavoitteen tärkeyden, eikä anna rakennusten rupsahtaa rauhassa enää jatkossa.

Emme ole luovuttamassa, vaikka meitä on yritetty hiljentää ja uuvuttaa jos jonkinmoisin keinoin. Hämeenlinna tarvitsee meitä salonkikelvottomia. Kaupungilla ei ole varaa laiminlyödä asukkaita ja hukata sitä hyvää, jota Hämeenlinnassa paljon on. Kaikkea ei voi uhrata typeryyksille.

Me salonkikelvottomat jatkamme aloittamaamme uudistavaa työtä hämeenlinnalaisten hyväksi.

5 kommenttia artikkeliin “Salonkikelvottomat hämeenlinnalaisten puolesta”
 1. Onkojärkeevaiei sanoo:

  http://windy.blogijanne.fi/2012/02/04/avoin-ja-tarkka-tiedotus-kumoaa-huhuja-sccnkin-osalta/#comment-75

  On muuten niin kiinnostava ketju neljän nvuoden takaa, että kannattaa lukea

  Helmikuu 2012 Kiemunki, ”Mutta olisi täysin ennenkuulumatonta, jos alkaisin nettikirjoituksessa kertomaan yksityisten yritysten kassavaroja tai sopimustilanteita eurolleen”

  Maaliskuu 2016 Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) on saanut tuomion yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

 2. Hannu sanoo:

  Huomenta Lulu !

  Tuo sinuun kohdistettu tutkintapyyntö vaikuttaa kieltämättä hieman samalle kuin Franz Kafkan romaanissa;oikeusjuttu. Romaanin päähenkilöä epäillään siinä rikoksesta, mutta hän ei saa koskaan itse tietää mistä häntä epäillään.

 3. Lauri Kivimäki sanoo:

  Kuulun näihin salonkikelvottomiin hämeenlinnalaisiin, juuri noin pitäisi asioita hoitaa. Kunnan läpimädälle toimintakulttuurille ei kuitenkaan kukaan voine mitään. Hieman sovittelevia sävyjä on joiltain tahoilta havaittavissa. Pelko siitä, että kuntalaiset tajuaisivat mm kuinka heikkoa ainesta kunnan omistamiin yhtioihin ja ylimpiin virkamiehiin on valittu. tehdyistä päätöksistä sinkoilee valituksia sieltä sun täältä. Avoimmuutta ei haluta (jopa lakia ei noudateta), etteivät korttitalot romahtaisi. No Hämeenlinnan seuraa tässä isompiaan. Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä paljastuu yhtä sun toista tämän tämän. Ilmeisesti koko maassa toimitaan muutoin kuin veronmaksajien eduksi.

  • Antti Sulonen sanoo:

   Sama meno jatkuu monessa paikassa, Lahdessa on ajoittain myös kuhinaa ja epäselvyyksiä veronmaksajien kannalta.
   Hämeenlinnan luulisi olevan helppo olla massasta erottuva paikkakunta, mutta, kun ei ole tahtoa. Tahto
   ja avoimuus on lähinnä sitä, että muuallakin on asiat yhtä huonosti, ei voi korjata.

 4. Jari sanoo:

  Eipä siellä ole PS kauheasti saanut aikaiseksi kun Nummen koulun hullunmylly näyttää menneen läpi. 40 miljoonaa euroa per 20 vuotta. Se tekee pari miljoonaa vuodessa pelkkiä kiinteistökuluja. Pelkästään vuoden maksulla rakentaisi käyttöön kelpaavan puuelementtirakennuksen.

  Kaupunki olisi ihan varmasti saanut edullisempaakin lainaa kuin tuo leasingsopimus joka maksaa 15 miljoonaa euroa korkomenoja kahdessa kymmenessä vuodessa. Itse olen pitänyt pitkiä leasing sopimuksia varmana konkurssin merkkinä yrityksissä. No yrityksille kukaan tuskin edes tälläistä leasingsopimusta edes tarjoaisi.

  Hieno sana se elinkaarisopimus. Ja onhan se ihanan fantsuu saada suvaitsevainen oppimiskeskus (=yksi pieni ala-aste) Hämeenlinnaan.

Jätä kommentti

css.php