Hallinto-oikeus kumosi hyllyttämiseni – pulinat pois kolmannen kerran

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi eilen 9.3.2017 päätöksellään (17/0210/3) Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston päätöksen hyllyttää minut luottamustehtävistä.

Päätös kaatui jo jääviyspykäliin, sillä silloinen valtuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (SDP) oli jäävi käsittelemään asiaani. HaO ei ottanut kantaa muihin kohtiin. Ne olisivatkin olleet poliittisesti kiusallisempia.

Korkein hallinto-oikeus (KHO) kielsi jo joulukuussa 2016 valtuuston päätöksen toimeenpanon ja kihlakunnansyyttäjä totesi minut syyttömäksi virkarikoksiin tammikuussa 2017.
Hyllyttämisprosessi on siis ollut lainvastainen ja tämä on nyt todistettu myös virallisin päätöksin.

Nyt nähty päätöksentekoprosessi on vain yksi esimerkki asukkaiden etua ja lakeja rikkovasta päätöksenteosta. Demokraattisesti vaaleilla valitun luottamushenkilön hyllyttäminen oli poliittinen teko, joka polki demokratiaa. Vain 19/59:stä valtuutetusta vastusti hyllyttämistäni. Kokoomus, SDP ja vihreät olivat yksimielisesti laittoman päätöksen kannalla.

Prosessi osoittaa osaltaan, että Hämeenlinnan kaupungin johtaminen ja päätöksenteko tarvitsevat perusteellisen remontin.

Jatkan sinnikkäästi töitä Hämeenlinnan uudistamiseksi.

27 kommenttia artikkeliin “Hallinto-oikeus kumosi hyllyttämiseni – pulinat pois kolmannen kerran”
 1. Tapsa sanoo:

  En tiedä mitä aiot asialle jatkossa tehdä, mutta mielestäni jo pelkästään siitä syystä ettei tällainen laittomuus ja mielivaltaan perustuva hyllyttäminen olisi enää mahdollista tulevaisuudessa valtuustossa edellyttää sitä ettei asiaa saa jättää tähän. Kyseessä on myöskin äänestäjien oikeusturva, koska jouduit olemaan laittomasti pois päätöksen teosta puoli vuotta.

 2. Rehellisyys vei Lulun voittoon sanoo:

  Hämeenlinnan koksd-mafian jäsenet höystettynä viherpiiperoilla ovat sortuneet täysin epärehelliseen ja demokratiaa häpäisevään toimintaan Perussuomalaisten ajojahdissa. Eihän se sinänsä ole enää mikään uutinen, koska he ovat parjanneet ja ylenkatsoneet Perussuomalaisten tekemää kovaa, mutta rehdisti tekemää haastamista jo vuosikausia.

  Nyt täytyisi ehdottomasti saada kuulla pahasti katkeroituneen valtuuston ex-puheenjohtaja Kiemungin kommentit oikeuden päätöksestä. Vieläkö mahtaa Kiemunki jullitella selkeää oikeudenpäätöstä vastaan? Osaako Kiemunki vieläkään myöntää olleensa väärässä?
  Mitäpä mahtaa tuumata oikeuden päätöksestä Sari Rautio? Hävettääkö Rautiota yhtään, kun yhdessä tuumin lähditte perusteettomasti jahtaamaan syytöntä Rannetta? Ai niin, unohdin sen seikan, että te ette edes osaa hävetä vääryyksiänne, vaan jatkatte Kiemungin ja Isosuon kanssa yhteistä mutinaanne pelkästään ”oikeuden omasta näkemyksestä”, kun pitäisi rehellisesti puhua oikeuden tekemästä päätöksestä, missä selkeästi todetaan Lulu Rannetta kohtaan tehtyjen väitteiden aiheettomuus.
  Viherpiiperoiden hävettävästä koksd-yhteistyöstä ei kannata sen enempää mainita, että he ovat odotetusti ja häpeällisesti nuoleskelleet kokoomuksen ja demareiden johdon ylläpitämää raukkamaista toimintaa ja älyllistä epärehellisyyttä.

  • Walkman sanoo:

   Jonkin verran on ”Kittilän tautia” havaittavissa Hämeenlinnassa. Hyvä kommentti, mutta yhden kohdan kirjoitusasua hieman muuttaisin: ”ylenkatsoneet” muuttaisin muotoon: ”YLEnkatsoneet”.
   Eikö laittomaksi todettua tapahtumaa ennen ole tapahtunut myös oikea rikos?

 3. Lauri Kivimäki sanoo:

  Palkittiinhan päätoimittaja Uusi-Kilponen oikein lehdistöneuvoksen arvonimellä (meniköhän kunnan kassasta arvonimivero), koska on niin ponnekkaaasti puolustanut kaupungin johdon ja kokdem puolueeliitin oikeudenmukaisuutta. Siis kolminkertainen hurrrrraa. Journalistisin perustein sitä ei voitu myöntää, ellei valheiden kautta.

 4. Tapsa sanoo:

  Lehdistöneuvos tosiaan, veikkaanpa että aloite on lähtenyt kokodemilta joka on varmasti myös tittelin maksanut. Ilmaisiahan nämä tittelit eivät ole, ja joku ne aina maksaa. Toivon että UK tuntee myös itse ansainneensa sen. Niin ja onhan UK ollut kokdemin äärimmäisen hyvä tukimies.

 5. Jartsa sanoo:

  Ei voinut olla tulematta mieleen Sari Raution viimekeväinen kirjoitus Hämeen Sanomissa. Tämä samainen kirjoitus löytyy näistä blogeistakin.

  http://sarirautio.blogijanne.fi/2016/04/28/politiikka-on-joukkuepelia/

  Kirjoituksen lopussa ”Erotuomari” Sari toteaa: ”Hallituksen pöydän ympärillä noudatetaan yhdessä sovittuja pelisääntöjä, hallintosääntöä ja lakia. Ja kuten kaukalossakin, sääntöjen rikkomuksesta joutuu jäähylle tai saa pelikiellon.”

  Olisiko Sarin nyt puolestaan aika siirtyä jäähylle?

 6. Tuula Virta sanoo:

  Niin tosiaan, tuossa Sari Raution keväisessä avauksessa varoiteltiin ja ihmeteltiin Lulu Ranteen erottamisesta jo ennen tutkintaa, mutta erokiihko oli kokoomuksen ja demareiden sisällä niin intensiivinen että siinä tohinassa ei juuri järjen ääntä kuunneltu. Jälki on nyt sitten mitä on. Toivottavasti Ranne vie tämän röyhkeäm ja laittoman erottamisensa punnittavaksi johonkin oikeusasteeseen, sillä tämä erottaminen ei nyt ole edes ihan ensimmäinen laatuaan. Sara Syyrakin erottaminen tuli veronmaksajille aikanaan kalliiksi, kun se todettiin laittomaksi ja nyt vielä tämä. Varsinkin kokoomuksella näyttää olevan täysin diktatorisen röyhkeä asenne Hämeenlinnan hallinnossa..

 7. Henrik Juva sanoo:

  ”Hieman” kaukaahaettua Laurilta vetää lehdistöneuvoksen arvonimi tähän mutta katkeruus ja kateellisuus saavat näköjään asioita aikaan. Hyvä silti että oikeus on päätöksensä tehnyt. Eteenpäin.

  • Kari Ilkkala sanoo:

   Aika kaukaa haettua oli kaupungin juristilaumankin pateettinen yritys saada nyt edes jotain, ihan mitä tahansa, tarttumaan Luluun. Huoraako juristi ammattitaitonsa jos poliitikko käskee, vai uskoivatko he todellakin oman paheksuntansa todistavan jotakin rikollista tapahtuneen? Oli kummin päin tahansa, kylmää millaisissa käsissä lakiasiantuntemus kaupungissamme on.

   • Erkki Strömberg sanoo:

    Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat!
    Näin on, tuli taas todistettua.

  • Lauri Kivimäki sanoo:

   Päätoimittaja määrittää lehden linjan. Olen lukenut kyseistä lehteä vuodesta 1956 (toki ensimmäiset vuodet vain sarjakuvasivuja). lehdellä on ollut erittäin arvostettuja journalisteja mm Allan Liuhala ja Terttu Häkkinen. Uusi-Kilposen vuosina lehdestä on tullut voimakkaasti asenteellinen, poliittisen valta-akselin vastustajien tekemisistä haetaan kaikki mahdollinen arvosteltava ja tuodaan näyttävästi esiin. Mielestäni tiettyjen henkilöiden leimaaaminen riidankyväjiksi on pääosin HÄSa:n ka KU:n toimittajien propagandaa. Riitaan tarvitaan aina kaksi. Hämeen Sanomien puolueita ja ehdokkaita koskevaan uutisointiin täytyy suhtautua kovin varauksellisesti.

 8. Ei mitään rajaa puolueellisuudessa sanoo:

  Ei ole lainkaan kaukaa haettua arvostella lehdistöneuvoksen todellisia saavutuksia ja nimityksen perusteita. PUK on ollut tunnollisena avustajana lyömässä persuja aina, kun se on ollut mahdollista. Tämän lisäksi lehdessä on annettu koksd:n poliitikoille ja kaupunginjohtajille mahdollisuus täysin ilman kritiikkiä selitellä asioita itselleen parhain päin. Lehteä on käytetty mm. Pysäköintiyhtiön järjettömyyksien puolusteluun ja kaupungin talouskurimuksen vähättelyyn ja siihen liittyvän vastuun väistelyyn. Toisaalta, eipä ole HäSa:ssa ollut kuin hyvin vaatimattomat raapustuk1set Lulu Ranteeseen koksd:n ja kaupungin johtajien kohdistaman ajojahdin totaalisesta vesiperästä. Lehti on suorastaan häikäilemättömän puolueellinen ja asenteellinen tuotoksissaan. Asenteellisuus näkyy voimakkaasti myös lehden tilauksien vähenemisenä.

 9. Henrik Juva sanoo:

  Hehheh näitä juttuja. Oma palsta lehdessä ja plogeissa ja silti on kovin ”häikäilemätöntä” ja ” puolueellista”. Ettei peräti presidenttiä olis juksattu Hml:n pysäköintihalliasiassa. Karavaani kulkee ja koirat räksyttävät.

 10. Sulevi Pellinen sanoo:

  Edessä ovat uudet kuntavaalit. On kaupungin päätöksentekoon ja hallintoon käytettävien voimien väärinkäyttämistä jauhaa vuodesta toiseen samoja vanhoja innttämyksiä. Kuka sanoi ja mitä, on varmasti kuultu tarpeeksi monen juhlauusintakierroksen ajan. Myttyyn menneet hankkeet eivät muutu kultakaivoksiksi millään itkemisellä.

  Olen itse kohtalaisen uusi hämeenlinnalainen ja ensimmäistä kertaa ehdolla kaupunginvaltuustoon. Toivon vakavasti, että raastava riitely jätetään menneisyyteen. Hämeenlinna on uuden kasvukauden edessä. Se kausi saattaa jäädä pääsemättä käyntiin jos emme halua etsiä omaa yhteistyökykyämme. ja käyttää sitä.

  Katse yhdessä eteenpäin!

  Sulevi Pellinen

 11. Pelkkää kuraa jatkuvasti sanoo:

  Mietipä Mr. Sulevi Pellinen hetken aikaa HML:n veronmaksajan nykyisellä verokuormituksella saamaa kustannus-/hyötysuhdetta Hämeenlinnassa vs. vastaaviin Etelä Suomessa sijaitseviin kaupunkeihin. Se on kertakaikkista kurasarjaa, johtuen kaupungin rajusti perseellään olevasta taloudesta.
  Kaupunki on velkaantunut todella karmealla tahdilla, huomattavasti naapureitaan nopeammin. Jopa kaupungin rahoitusasioista vastaava virkamies Jussi Oksa on varoittanut poliittisia koksd-päättäjiä vakavasti lisäämästä velkaa enää yhtään enempää, koska kaupungin velkakantokyky on jo ylittänyt kriittisen rajan. Oksan varoitukset ovat kuitenkin kaikuneet täysin kuuroille korville ja poliittisella koksd-johdolla on edelleen haaveissa törkeän sikamaisen kalliita Megacity-haavehankkeita ydinkeskustan alueella, mikä on aivan sairasta. Hämeenlinnan kaltaisen pikkukaupungin keskustasta ei pysty leipomaan Megacityä, koska sille ei kertakaikkiaan ole markkinoiden luomaa imua eikä tarvetta. Tämän kaupungin poliittiset päättäjä-pässinpäät ovat kuvitelleet markkinoiden sopeutuvan ja peesaavan heidän omia erittäin perusteettomia haavekuvia. Rouva Linnan Kehitys-Käkösellä ei varmasti ole tässä sairaassa kehityskuviossa kovin pieni rooli. Maalaisjärki ja arkipäivän realismi on lähtenyt karkuteille Hämeenlinnan päätöksenteosta jo yli 10 vuotta sitten, kun kaupunginjohtaja Hellsten astui kuvioihin suurten visioidensa ja keittiöesiliinansa kanssa. Tähän tragikoomiseen tilanteeseen sopii lausua erinomaisesti UKK:n ikimuistettava toteama: ”Saatanan tunarit”!!

  • Lauri Kivimäki sanoo:

   Sulevi pellisen pitäisi ottaa selvää, jos on vähän aikaa kunnassa asunut. Kuntaa on johdettu näin 30 vuotta, päättäjämafian mielestä täysin virheettömästi. Minua harmittaa, kun en 7 vuotta sitten kun muutin naapurikunnasta tänne muuttanut jonnekin kauemmaksi. Esteenä oli rakkaus lapsenlapsiin. meillä on vielä kesämökkikin kunnassa (Hauholla) verot ja maksut nousee, mitään ei vastineeksi saa. Ans olla kun demarien hellimä kunnallinen jätehuolto alkaa ”toimia”. Täysin käsittämätöntä touhua, kun hyvintoimiva nykysysteemi murskataan, en ymmärrä.

 12. Sulevi Pellinen sanoo:

  Kiitän nimimerkin Pelkkää kuraa jatkuvasti käyttäjää ja Lauri Kivimäkeä varmasti hyvää tarkoittavista kirjoituksista. En ole kuitenkaan itse ajatellut lähteä kuntavaalien alla liikkeelle siitä, mikä kaikki on menneinä vuosina ja vuosikymmeninä mennyt Hämeenlinnassa pieleen. En usko siihenkään, että ihmisten haukkuminen, sättiminen ja nimittely olisi paras tapa saada asioita ohjatuksi toivottuun suuntaan.

  Ilman yhteistyötä ei minkään Hämeenlinnan kokoisen tai sitä suuremman kaupungin asioita kyetä menestyksellisesti hoitamaan. Siksi jätän menneitten tonkimisen ja eri mieltä olevien solvaamisen niille, joilla siihen on aikaa ja halua. Uskon, että Hämeenlinnan paremman tulevaisuuden rakentajat löytyvät niiden joukosta, joilla on aikaa miettiä tulevia vaihtoehtoja eri kanteilta.

  Usein kuulee väitettävän, että vaihtoehtoja ei ole. Kuitenkin me kaikki tiedämme, että vaihtoehtoja on aina. Jotkin vaihtoehdot ovat mielestämme parempia kuin toiset. Koska ihmisillä on erilaiset tarpeet ja elämäntilanteet, kaikki meistä eivät pidä samoja vaihtoehtoja parhaina. On pakko tehdä kompromisseja. Sitä demokratia on, myös kunnallispolitiikassa.

  Tärkeimmistä kysymyksistä esimerkiksi rakennusasioissa en varmaankaan ole kovin kaukana kirjoittajien näkemyksistä. Avainkysymys on se, löytyykö uljaisiin keskustarakentamisen hankkeisiin tulijoita asukkaiksi ja yrittäjiksi. Uuden valtuuston pitäisi ensimmäiseksi esittää kysymys siitä, mikä on kokonaiskuva. Mitä Hämeenlinna ja hämeenlinnalaiset juuri nyt tarvitsevat? Ei pidä lähteä rakentamaan katteettoman toivon varaan. Sama pätee varmasti myös uusiin keskussairaalasuunnitelmiin. Vaihtoehdot on syytä laittaa pöydälle ja miettiä viileästi mikä on todella tarpeellista ja mikä ei.

  Sulevi Pellinen

 13. Perehtyminen toimintakulttuuriin kannattaa tehdä ensin sanoo:

  Jos haet tulevaisuuden rakentajiksi henkilöitä, joilla on aikaa ja halua miettiä tulevia vaihtoehtoja eri kanteilta, niin silloin on puhdistettava ja vaihdettava nykyinen vallassa oleva kokoomuksesta ja demareista koostuva päättäjäkerma aivan valtaosin. Tulet edelleen näkemään todellisen harvainvallan käytön elävän esimerkin Hämeenlinnan kaupungin päätöksenteossa. Aivan muutama henkilö tekee todellisuudessa päätökset kh:ssa ja valtuustossa ja loput nyökkäilevät heille niskansa kipeäksi ja painavat luvan saatuaan ohjeistettua äänestysnappia.

  Vaikka et haluaisikaan kaivella menneitä, niin ne eilispäivän päätökset ja linjaukset vaikuttavat erittäin voimakkaasti tämän päivän tilanteeseen ja edelleen myös kauas kaupungin tulevaisuuteen. Liian suuri velkaantuminen on syönyt terveen ”liikkumatilan” kaupungin varojenkäytössä käytännössä olemattomiin, kun joudutaan elämään kädestä suuhun ja useimmat vanhat velat kuitataan eräpäivänä uudella ”jatkovelalla”. Varat kuluvat aivan liiaksi lainojen korkokuluihin ja etenkin korkotason noustessa kohtapuoliin tilanne tulee silmille karmealla tavalla.

  Aivan viime päivinä HäSan sivuilla on yritetty mm. demaritaustaisen kaupunginjohtaja Kenakkalan suulla väittää, että ei kaupungin talouden katastrofitilanne olekaan niin paha kuin aiemmin on kerrottu, mutta yhtään mitään lukemia ei jutussa kuitenkaan haluttu kertoa. Juttu oli pelkkää mielikuvien maalailua. Tällainen ylimalkainen hymistely ja ”kurat housussa” selittely on puhtaasti kunnallisvaalien alla tehtyä maineen valkopesua koksd:n osalta sekä oikeasti olemassa olevan kauhuskenaarion piiloon painamista. Mm. puoluetoverisi ex-puheenjohtaja Kiemunki on moneen kertaan todennut lisävelan ottamisen olevan suorastaan hyödyllistä ja on todennut HML:ssa taloustilanteen olevan yhtä huonon kuin muillakin. Luokalle jäänyt vertaa siis itseään toiseen luokalle jääneeseen, mikä ei todellakaan ole järki-ihmisen ja hyvästä taloudenpidosta ymmärtävän henkilön puhetta.

  HML kaupungin alueen talouskehityksen suunnan muuttamisessa nousevalle käyrälle ei ole saatu mitään oikeasti positiivista aikaiseksi, vaan olennaiset luvut menevät edelleen kurjempaan suuntaan mm. asukasmäärän suhteen, koska mm. alueellisen edunvalvonnan menestys eduskunta- ja hallitustasolla on ollut todella heikkoa ja saamatonta. Kaupungista on poistunut rankasti yliopistokoulutukseen, valtion- ja lääninhallintoon, puolustusvoimiin sekä puolustusvälineteollisuuteen liittyviä työpaikkoja. Tilalle ei ole tullut Moreenin logistiikkakeskittymän lisäksi juuri mitään muuta. Kirsikkana kakun päälle VR vähensi yli kymmenen junavuoroa per päivä, mikä syö väistämättä Asemanrannan rakentamisen menestystä.
  Mm. nimimerkki ”Beobachter” on kirjoittanut HäSan blogeissa mielestäni erittäin ansiokkaasti talouden kehittämiseen liittyvistä asioista. Kannattaa lukea hänen mielipiteitään.

  Paikallispolitiikassa opposition järkevät kommentit ja merkittävät kehitysehdotukset torpataan poikkeuksetta välittömästi ja niihin suhtaudutaan äärimmäisen ivallisesti. Yhteistyötä on mahdotonta muodostua, jos valtaa pitävät ryhmät eivät anna siihen tilaa ja halua sitä. Pelkästään samaa mieltä oleminen ei todellakaan ole todellista yhteistyötä. Myös kunnallisella tasolla on oltava tilaa oppositiopolitiikalle.
  Kommenteistasi huomaa väistämättä, että sinulla ei ole vielä näkemystä, kuinka päätöksenteko on täällä todellisuudessa hoidettu. Erittäin pieni piiri muodostaa ne päätökset, jotka ylipäätänsä pääsevät esityslistalle ja asiat jyrätään läpi käytännössä sellaisenaan ja lopuksi puoluekuri pitää huolen siitä, että itsenäiselle ajattelulle ei anneta mitään sijaa. Uudessa hallintomallissa lautakunnilta poistetaan valtaa poistamalla mm. mahdollisuus päättää palveluverkoista. Valta keskittyy entistä enemmän kaupunginhallitukselle, jolloin siirrytään vielä näkyvämmin harvainvaltaan.

  • Sulevi Pellinen sanoo:

   Kiitos sinullekin, nimimerkin Perehtyminen toimintakulttuuriin kannattaa tehdä ensin käyttäjä.

   Perehtyminen toimintakulttuuriin minkä tahansa kunnan hallinnossa on kai varsinaisesti helpointa tehdä menemällä mukaan toimintaan. Se onkin yksi syy, joka on saanut minut lähtemään kuntavaaliehdokkaaksi. Olen yli kolmen vuosikymmen ajan seurannut Hämeenlinnaa ja sen asioita osa-aikaisena kaupungissa asujana. Olen myös pieneltä osin tutkinut Hämeenlinnan historiaa vuosien 1912 ja 2011 väliltä. Niin hyvin en nykyistä Hämeenlinnan hallintokulttuuria tunne, että olisin vielä pätevä siitä kovin varmoja ja kattavia mielipiteitä esittämään. Sen vuoksi kuulen mielelläni mahdollisimman monia erilaisia näkemyksiä ja niiden perusteluja.

   Joitakin asioita olen seurannut täällä muita asioita lähemmin. Näihin asioihin kuuluu osa liikuntapalveluihin liittyvistä kysymyksistä ja osa ikäihmisten palveluihin kuuluvista seikoista. Jälkimmäisisistä olen perhesyistä seurannut Rengon Raitaharjusta käytyä keskustelua ja asiassa edelleen keskeneräistä päätöksentekoa. Minulle on syntynyt käsitys siitä, että ainakin joissakin asioissa kaupunkilaisten ääntä Hämeenlinnassa kuullaan.

   Olenpa mukana tulevassa kaupunginvaltuustossa tai en, seuraan joka tapauksessa kaupungin asioiden hoitamista ja käytän kaikille kuuluvaa oikeuttani sanoa asioista oman mielipiteeni. Yritän kuitenkin keskittyä asioihin enemmän kuin asioita hoitamassa olevien henkilöiden mahdolliseen ärsyttävyyteen. Ihmisten sättiminen henkilöinä on loputon suo, jossa ei koskaan päästä äärest’ laitaan.

   Sulevi Pellinen

   • Seppo Mäkinen sanoo:

    Mielenkiinnolla ja ihmetyksen vallassa tavallinen äänestäjä seuraa Hämeenlinnan kunnallisvaaliehdokkaita. Näyttää olevan näitä ”osaajia”, jotka ovat jo kerran ryvettyneet kunnallispolitiikassa tai -järjestön tai -yhdistyksen toiminnassa tai toimintaan liittyen tai busineksessa epäonnistuineita tahi lainvoimaisen tuomion saaneita tai lainvastaisiin toimiin ryhtyneitä. Näin Hämeenlinnan toimintakulttuuriin perehtyen voi vain kysyä, MITEN ENÄÄ KEHTAAVAT ja haluavat jatkaa samaa toimintakulttuuria?

    Tai kehtaavathan he jatkaa samaa sanelukulttuuria ja osaamattomuutta sekä olettavat, että äänestäjän muisti on niin niin lyhyt?

    • Ville-Matti Vilkka sanoo:

     Milläköhän ääniosuuksilla seuraavassa kaupunginhallituksessa tehdään päätöksiä? Toive varmaan olisi, että yksimielisesti ja ilman keskustelua virkamiesesitysten mukaan. Käsittääkseni uusi hallintosääntö siirtää päätösvaltaa lautakunnilta hallitukselle – käytännössä siis virkamiehille. Toki toivon, ettei niin olisi, että edustuksellinen demokratia olisi edes jotenkin läsnä.

 14. Tuula Virta sanoo:

  Saman huomion tein minäkin lautakuntien päätöksenteon kaventamisesta. Kokdem haluaa nyt tietysti ohjakset omiin käsiinsä jopa nippeleissäkin ja alakoulut ovat taas liipasimella, koska lautakunta teki väärän päätöksen. Virkamiehethän kuuntelevat korvat luimussa kokdemia, joten hyvää yötä Hämeenlinna taas kerran.

 15. Tapsa sanoo:

  Niin tosiaan, viimeisessä valtuuston kokouksessakin asiaa käsiteltiin, vaikka ei Hämeen Sanomissa siitä mitään mainittukaan. Hannu Kärpänen kertoi lakimiesten sanoneen hänelle, että valtuusto rikkoi hallintolakia Lulu Ranteen erottamisessa, mikä nyt lienee muutenkin itsestään selvää.

  Kh näyttää sivuuttaneen koko asian Sari Raution johdolla ainoastaan tiedon annolla valtuustolle. Valtuutettu Oinosen kommenttiin:” asia haluttiin haudata”, on tietysti helppo yhtyä. Kokdem kuunteli puheita kokouksessa Raution johdolla korvat luimussa, mutta kukaan kokdemlaisista ei puhua pukahtanut sanaakaan ja mahdotonta tietysti selkeästi lain vastaiseen erottamiseen olisi mitään puolustelevaa olisi ollut sanoakaan.

  Nyt puhutaan uudesta alusta, mutta ei se nyt kovin ruusuiselta vaikuta, kun tällainen luuranko jätettiin kokdemin kaappiin muhimaan. Vähintä olisi ollut edes anteeksipyyntö asianosaiselta ja häntä äänestäneiltä.

  • Kylli Kylliäinen sanoo:

   Tervehdys siulle Tapsa ja teille kaikille ketjussa olleille kukoistaville kirjoittajille…
   Pieni korjaus Tapsan toteamaan, että lakimiehet olisivat Hannu Kärpäselle kertoneet valtuuston rikkoneen hallintolakia Lulu Ranteen ”hyllyttämisessä”. Lakimiesten kertoma on tullut meille KAIKILLE valtuutetuille tietoon eilisen kokouksen ”käsiteltävien asioiden” listasta. Ei sitä ole varmaankaan erikseen Hannu Kärpäselle kerrottu. Saatan toki olla väärässä. 18.4.2017 pidetyn valtuuston kokouksen esityslistan Pykälässä 52 ”Hallinto-oikeuden päätös kuntalain 5 luvun 40§:ssä tarkoitetun menettelyn aloittamista koskevassa valitusasiassa” kerrotaan tapahtumien taustat ja valitusprosessit. Lopputulema Korkeimman Hallinto-oikeuden päätöksestä, joka koski valitusta liittyen Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätökseen, oli se, että K H-O kumosi hallinto-oikeuden välipäätöksen ja kielsi Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston tekemän (13.6.2016) päätöksen täytäntöönpanon Lulu Ranteen ”hyllyttämisestä”. Korkein hallinto-oikeus totesi muun muassa, että tutkintapyynnön tekemiseen ja luottamustehtävästä pidättämiseen johtaneessa päätöksentekoprosessissa oli ilmennyt lukuisia lainrikkomisia. K H-O toteaa myös painokkaasti, että länsimainen oikeusvaltioajattelu EI mahdollista erottamista toisinajattelun perusteella. Myöhemmin, 9.3.2017, Hämeenlinnan hallinto-oikeus antoi päätöksen valitukseen, joka koski Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston päätöstä, jossa valtuusto päätti (äänin 40/19) pidättää Lulu Ranne luottamustehtävistään. Hallinto-oikeus kumosi kaupunginvaltuuston päätöksen esteellisyyden perusteella virheellisessä järjestyksessä syntyneenä ja velvoitti kaupungin suorittamaan Lulu Ranteelle korvaukseksi oikeudenkäyntikuluista 1.977, 80 euroa.
   Miltä kaikelta olisimmekaan säästyneet ja kuinka paljon säästäneet, jos emme olisi lähteneet tälle ”hyllytystielle”. Joskus tuntuu, että näillä poliittisilla kentillä ”haudataan” enemmän kuin seurakunnan hautaustoimessa kuunaan. Olen samaa mieltä anteeksipyynnöstä. Olisin eilen esittänyt sen muiden puolesta, mutta silloinhan vapauttaisin tietyt ihmiset vastuusta. Tällaisen selonteon synnytin…

 16. Tuula Virta sanoo:

  Kiitokset Kylli Kylliäiselle seikkaperäisestä selvityksestä asiassa. Iisakki Kiemunki ja Sari Rautio ovat paenneet asiassa valtuuston enemmistön selän taakse, mutta kenellekkään ei varmasti ole epäselvää ketkä tässä laittomassa erottamisessa ovat toimineet primus motoreina.

  Molemmat varmasti lukevat tätäkin blogia ja kysynkin teiltä Kiemunki ja Rautio, miten aiotte hyvittää tämän tekosenne meille äänestäjille, jotka Rannetta äänestimme. Ranne oli poissa päätöksen teosta sentään puolisen vuotta ja te olette riistäneet äänestäjiltä meidän perustuslaillisen oikeutemme täksi ajaksi.

  Kantakaa vastuunne ja pyytäkää julkisesti anteeksi ja vakuuttakaa ettei tällaista enää koskaan tapahdu, sillä se on vähintä mitä näissä olosuhteissa voitte tehdä.

 17. Tuula Virta sanoo:

  Tätähän ei saanut sanoa ääneen?

 18. Tapsa sanoo:

  Aika erikoinen tilanne tämä nyt on. Oikeus on todennut lakia rikotun, mutta lakia rikkoneet eivät kommentoi millään lailla. Yleensä jos lakia on rikottu, siitä seuraa jonkinlainen rangaistus. Hämeenlinnan luottamusmiehiä ja viranhaltioita tämä ei ilmeisesti koske.

Jätä kommentti

css.php